Δίμηνη εκστρατεία για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, αναλαμβάνει από σήμερα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η έγκριτη ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης, «Greek News», απευθύνοντας κάλεσμα σε ομογενείς και φιλέλληνες, αλλά και τους φίλους τους, να επισκεφθούν το καλοκαίρι την Ελλάδα.

 Η εκστρατεία καλύπτει, πέραν της έντυπης δίγλωσσης έκδοσης, και την ηλεκτρονική της (www.greeknewsonline.com ). Το μήνυμα σαφέστατο: «Αγαπούμε την Ελλάδα-Βοηθούμε την Ελλάδα: Φέτος το Καλοκαίρι πάρε μαζί σου στην Ελλάδα τους Αμερικανούς φίλους σου, δείξε τους την Ελλάδα που αγαπάς, τον τόπο που γεννήθηκες».

 «Τα μηνύματα της εκστρατείας της Greek News στοχεύουν, αφενός, να δώσουν στη γενέτειρα οικονομική ανάσα, ενώ αποτελούν και μία επίδειξη αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, στη δύσκολη αυτή ώρα, να νιώσει πως δεν είναι μόνος.», τονίζει-μεταξύ άλλων-στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τη Νέα Υόρκη, ο εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας, δημοσιογράφος Αποστόλης Ζουπανιώτης.

Σημειώνεται, ότι η «Greek News» ήταν πέρυσι το πρώτο ελληνικό μέσο στο κόσμο που ξεκίνησε την εκστρατεία «Πάμε Ελλάδα», μέσα σ’ ένα ιδιαίτερα αρνητικό για την γενέτειρα διεθνές κλίμα, όπου η ασφάλεια των επισκεπτών αμφισβητείτο. Το μήνυμα αναπαράχθηκε από 1.500 ελληνόφωνα μέσα και διαδικτυακούς τόπους και 150 ξενόγλωσσους.

«Τώρα είναι η ώρα των έργων και πρέπει να αρθούμε ενώπιον των ιστορικών μας ευθυνών προς τη γενέτειρα. Τα λόγια και η κριτική μπορούν να περιμένουν. Ας πράξουμε όλοι το καθήκον μας», καταλήγει ο ομογενής δημοσιογράφος.

Στη διάρκεια της δίμηνης εκστρατείας, η «Greek News» θα φιλοξενήσει συνεντεύξεις και μηνύματα πολλών προσωπικοτήτων, Ελλήνων, Αμερικανών και Ομογενών, αλλά και απλών πολιτών.

Στη φετινή εκστρατεία η «Greek News» έχει την ηθική συμπαράσταση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργου Νικητιάδη, του προέδρου του ΕΟΤ, Νίκου Κανελλόπουλου, του πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Βασίλη Κασκαρέλη, του προέδρου του ΣΑΕ Στέφανου Ταμβάκη και του Συντονιστή του ΣΑΕ στις ΗΠΑ, Θεόδωρου Σπυρόπουλου.

 Απευθυνόμενος «σε ένα από τα πλέον δυναμικά κομμάτια του Ελληνισμού», το οποίο έχει εκφράσει, επανειλημμένα τη στήριξή του στα εθνικά θέματα, «με ουσιαστική συμπαράσταση στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό», ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ζητάει τη συμβολή όλων μας, «προκειμένου να φέρουμε και πάλι την Ελλάδα εκεί που της αξίζει». Παράλληλα, εξάρει, ως σημαντικό παράδειγμα, την περυσινή πρωτοβουλία της «Greek News» για την προβολή της χώρας μας ως ασύγκριτου τουριστικού προορισμού.

Στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός αναφέρει, ότι «μέσα στον τελευταίο ενάμισυ χρόνο έχουν γίνει, αναμφισβήτητα, πολλά γα να ξεπεραστεί η κρίση και να προοδεύσει η χώρα, και ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Η πορεία, όμως, δεν θα είναι ούτε εύκολη, ούτε σύντομη. Θα χρειαστούν θυσίες, δουλειά, και πάνω απ’ όλα συλλογική κοινή δράση».

 «Αυτή τη χρονιά μπορείτε εσείς, οι Έλληνες της Διασποράς, να κάνετε και κάτι παραπάνω. Να λειτουργήσει ο κάθε ένας από εσάς ως πρεσβευτής της Ελλάδας στο κοινωνικό του περιβάλλον, καθώς και στον εργασιακό του χώρο. Να μεταφέρετε στους συμπολίτες, τους γνωστούς, τους γείτονες σας, την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας, ενισχύοντας έτσι το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας», τονίζει-μεταξύ άλλων-ο κ. Παπανδρέου.

 «Είμαστε Έλληνες και έχουμε μάθει στις δύσκολες στιγμές να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά», τονίζει από την πλευρά του ο Υφυπουργός Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, επισημαίνοντας-μεταξύ άλλων-ότι «φέτος η Ελλάδα χρειάζεται τους ομογενείς μας όσο ποτέ άλλοτε», ενώ καλεί τους ομογενείς να γίνουν οι ίδιοι «μέρος της προσπάθειας να σωθεί η οικονομία μας».

 «Φέτος πηγαίνουμε Ελλάδα», τονίζει στο μήνυμά του και ο Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ Βασίλης Κασκαρέλης, επισημαίνοντας ότι στον τόπο μας «το παρελθόν σμίγει με το μέλλον, εκεί όπου ο αρχαίος πολιτισμός δίνει την σκυτάλη στη σύγχρονη τεχνολογία και τις σύγχρονες υποδομές, εκεί όπου η φιλοξενία παραμένει σταθερή πεποίθηση ενός λαού που έχει ακόμα πολλά να προσφέρει».

«Η επίσκεψή μας στην πατρίδα, παρακινώντας και αλλοεθνείς φίλους μας να μας ακολουθούσουν, συμβάλλει όχι μόνο στην τόνωση της Τουριστικής αγοράς, και κατ΄ επέκταση της Οικονομίας της Ελλάδας, αλλά και στη διεύρυνση του ήδη μεγάλου κύκλου των φιλελλήνων, που τόσο ανάγκη έχει η πατρίδα μας», τονίζει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, Στέφανος Ταμβάκης.

Να διοργανώσουν τα ετήσια συνέδριά τους στην Ελλάδα, παροτρύνει τους οργανωμένους φορείς της ομογένεια, ο Συντονικής του ΣΑΕ, Περιφέρεια Ηνωμένων Πολιτειών, Θεόδωρος Σπυρόπουλος.

 «Η διοργάνωση των ετήσιων συνεδρίων μας τα προσεχή χρόνια στην Ελλάδα δεν είναι δώρο μόνο προς τη γενέτειρα, αλλά και στον εαυτό μας και κυρίως στις νεότερες γενεές της ομογένειας», τονίζει στο μήνυμά του ο κ. Σπυρόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι η εθνική προσπάθεια πρέπει να γίνει και ομογενειακή.