current views are: 2

10 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση17:02

Προς λύση τα προβλήματα στον Ελαιώνα για την εγκατάσταση των προσφύγων

Τέλος καλό όλα καλά με το θέμα που είχε προκύψει με τα air condition στην εγκατάσταση για τους πρόσφυγες στον Ελαιώνα, καθώς, σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί αύριο, το πολύ μεθαύριο με την αγορά νέων κλιματιστικών συσκευών. 

Δημοσίευση 17:02’
αρθρο-newpost

Τέλος καλό όλα καλά με το θέμα που είχε προκύψει με τα air condition στην εγκατάσταση για τους πρόσφυγες στον Ελαιώνα, καθώς, σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί αύριο, το πολύ μεθαύριο με την αγορά νέων κλιματιστικών συσκευών. 

Τέλος καλό όλα καλά με το θέμα που είχε προκύψει με τα air condition στην εγκατάσταση για τους πρόσφυγες στον Ελαιώνα, καθώς, σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί αύριο, το πολύ μεθαύριο με την αγορά νέων κλιματιστικών συσκευών. 

«Υπολογίσαμε το κόστος 20-30.000 ευρώ, το οποίο θα μοιραστεί σε όλους τους εμπλεκόμενους» τόνισε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Βασίλης Αγγελόπουλος, σημειώνοντας ότι μέχρι αύριο, το πολύ την Τετάρτη το θέμα θα έχει διευθετηθεί.

Το ζήτημα με τα αιρ κοντίσιον προέκυψε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, όταν οι αρμόδιοι εργάτες συνειδητοποίησαν ότι τα αιρκοντίσιον που είχαν φέρει από την Αμυγδαλέζα δεν λειτουργούσαν.

«Δεν γίνεται δημιουργία καινούριου χώρου, χωρίς απρόβλεπτα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό ήταν κάτι που δεν το είχαμε υπολογίσει και καθυστέρησε τα έργα, για τα οποία καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες τόσο από τον Δήμο όσο και από τα υπουργεία» προσθέτει ο κ. Αγγελόπουλος. 

Ένα ακόμα απρόβλεπτο ήταν και η εγκατάσταση δεύτερης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, γιατί τελικά κρίθηκε ότι μία μόνο παροχή δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες για 60 κοντέινερ, όσα υπολογίζονται ότι βρίσκονται, ήδη, μέσα στον χώρο.

Λύση αναμένεται να βρεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και στο ζήτημα της σίτισης των 500 και πλέον προσφύγων, καθώς αποφασίστηκε η παρασκευή των φαγητών να γίνεται στα μαγειρεία του βρεφοκομείου Αθηνών, με πρώτες ύλες, τα έξοδα των οποίων θα μοιραστούν ο Δήμος, τα αρμόδια υπουργεία, κοινωνικοί φορείς και ΜΚΟ για τους πρόσφυγες. 

Την ίδια στιγμή, έχει προγραμματιστεί ότι από την πρώτη ημέρα της μετεγκατάστασης των προσφυγων, αστυνομικό κλιμακιο της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο στον χώρο, ενώ, όπως και στο Πεδίον του Άρεως, θα υπάρχει κινητή ιατρική ομάδα, με την συνδρομή και του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., η οποία θα έχει αναλάβει τον εμβολιασμό και τη εξέταση από ιατρούς που θα βρίσκεται τις περισσότερες ώρες στον χώρο. 

 


σχετικα αρθρα