Μετά το σάλο που προκλήθηκε με την δημοσίευση -μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα- φωτογραφιών που απεικονίζουν έναν αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ. να κρατά μαχαίρι και να χτυπά έναν μετανάστη στην Κω, διατάχθηκε επείγουσα διοικητική έρευνα από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας.

Δείτε εδώ το βίντεο που ανέβασε το Associated Press

Όπως τονίζει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:


Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχτηκε η διενέργεια κατεπείγουσας διοικητικής έρευνας, σχετικά με φωτογραφίες, οι οποίες αναρτήθηκαν σήμερα σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζουν επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικού, στη νήσο της Κω. Επιπλέον, προανάκρισης επελήφθη η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες κάνουν από το πρωί του γύρο του διαδικτύου, αποσπώντας ιδιαίτερα δυσάρεστα σχόλια από του χρήστες του twitter και του facebook. 

Οι εικόνες ντροπής είδαν το φως της δημοσιότητας μετά από ανάρτηση, σήμερα το πρωί, στο Twitter του ανταποκριτή του Associated Press Nτάλτον Μπένετ.

 

Στο βίντεο και στις φωτογραφίες φαίνεται ο αστυνομικός, ο οποίος χαράζει όρια στο έδαφος με το μαχαίρι για να μην προχωρήσουν Πακιστανοί και Σύροι μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι περίμεναν να παραλάβουν τα έγγραφα τους, ενώ κάνει κίνηση με το αριστερό χέρι στο πρόσωπο ενός εξ αυτών.

Οι επίμαχες φωτό: