Κατά 6,5% αυξήθηκαν οι αεροπορικές αφίξεις το πρώτο επτάμηνο του 2015 σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύει ο Σύνδεσμος η θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού συνεχίζεται σχεδόν στην πλειοψηφία των προορισμών, με συνολική αύξηση αφίξεων 6,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Η συνεχιζόμενη θετική πορεία του επταμήνου φανερώνει ότι ο τουριστικός τομέας διαθέτει εξαιρετικά αντανακλαστικά και προσαρμόστηκε γρήγορα στα νέα δεδομένα, καταφέρνοντας να αντιστρέψει το κλίμα που δημιουργήθηκε τον προηγούμενο μήνα, σημειώνει ο ΣΕΤΕ.

Πιο συγκεκριμένα και όσον αφορά τα κατά τόπους στοιχεία, η Αθήνα συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία, υποστηρίζοντας το σύνολο της χώρας, με εντυπωσιακή αύξηση +28% το μήνα Ιούλιο (+26,5% επτάμηνο).

Ταυτόχρονα, διψήφιο ποσοστό αύξησης συνεχίζουν να καταγράφουν τον Ιούλιο 2015 οι προορισμοί της Μυκόνου με +11% (+10,5% επτάμηνο), της Σαντορίνης με +10,2% (17,1% επτάμηνο) και της Σκιάθου με 19,6% (14,3% επτάμηνο). Αντίθετα, πτώση εμφανίζουν οι προορισμοί της Ρόδου, της Κω και του Ηρακλείου Κρήτης, καταγράφοντας αρνητικό πρόσημο, σε επίπεδο επταμήνου, με -4,3%, -7,3% και -2,1% αντίστοιχα.