Σε ένα ρεσιτάλ κινδυνολογίας και προπαγάνδας επιδίδεται το βρετανικό ευρωσκεπτικιστικό ταμπλόιντ Daily Exrpess το οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ προειδοποιεί τους Βρετανούς ότι εάν ταξιδέψουν για τις διακοπές τους στην Ισπανία, την Τουρκία και την Ελλάδα… κινδυνεύει η ζωή τους. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «κάποτε θεωρούνταν τα ιδανικά μέρη για να απολαύσει κανείς τον ήλιο και τη θάλασσα πίνοντας μία σαγκρία. Σήμερα ωστόσο χαρακτηρίζονται ως οι πιο επικίνδυνοι καλοκαιρινοί προορισμοί».

Η εφημερίδα τεκμηριώνει τα όσα λέει επικαλούμενη ισχυρισμούς που διατύπωσε ο Νικ Χάρις, επικεφαλής του τμήματος ταξιδιωτικών αποζημιώσεων στο δικηγορικό γραφείο Σίμπσον Μίλαρ που εδρεύει στο Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με τον Χάρις, «τις περιόδους αιχμής του καλοκαιριού πολλοί επιλέγουν all inclusive διακοπές και αυτό σημαίνει αύξηση των ατυχημάτων στις πισίνες και των ασθενειών από τη μετάδοση ιών». 

Το γραφείο που εργάζεται ο Χάρις διεκδικεί κάθε χρόνο εκατομμύρια λίρες σε αποζημιώσεις από ταξιδιωτικούς πράκτορες που οργανώνουν ταξίδια στην Ισπανία, την Τουρκία και την Ελλάδα

«Σε αυτές τις χώρες τα ατυχήματα και οι ασθένειες είναι πολύ περισσότερα από τον μέσο όρο. Ο κίνδυνος παραμονεύει σε κάθε γωνία, είτε βρίσκεται στην πισίνα, είτε δοκιμάζεις ένα τοπικό φαγητό είτε στέκεσαι στα σκαλιά του ξενοδοχείου σου», είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός δικηγόρος.

Μάλιστα, ο Χάρις επισήμανε τα συγκεκριμένα προβλήματα που εντοπίζονται σε καθεμία από τις τρεις χώρες, με την Ελλάδα να εμφανίζει υψηλά ποσοστά ατυχημάτων με αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα, σεξουαλικών επιθέσεων και βίαιων επεισοδίων στους δρόμους.