Την Αθήνα επισκέπτεται στις 28 και 29 Μαΐου ο Καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ, όπου θα συμμετάσχει σε  επιχειρηματικό φόρουμ και θα έχει επαφές με την πολιτική και την πολιτειακή ηγεσία στο πλαίσιο σύσφιξης των διμερών σχέσεων  Καναδά και Ελλάδας.
Ο κ. Χάρπερ θα βρεθεί στη χώρα μας αμέσως μετά τη συνδιάσκεψη κορυφής του G8 στη Ντοβίλ της Γαλλίας (26 – 27 Μαΐου)  και θα επισκεφθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιώργο Παπανδρέου, τα Καλάβρυτα αποτίοντας φόρο τιμής στους Έλληνες, που βρήκαν το θάνατο από την 117η Μεραρχία Καταδρομών, κατά τη διάρκεια του β΄ Παγκοσμίου πολέμου, στις 13 Δεκεμβρίου του 1943.

Τον κ. Χάρπερ θα συνοδεύει ο Δημήτρης Σούδας, Διευθυντής Επικοινωνιών και εκπρόσωπος Τύπου του Καναδού πρωθυπουργού. Ο κ. Σούδας γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καναδά  και ανάμεσα στα θύματα της 13ης Δεκεμβρίου του 1943 ήταν και ο παππούς του.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σούδας σημειώνει ότι «Ο πρωθυπουργός συνηθίζει να τιμάει σε διάφορες χώρες τους πεσόντες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς ο Καναδάς έπαιξε σημαντικό ρόλο με την παρουσία των στρατιωτικών του δυνάμεων στην απόβαση της Νορμανδίας, αλλά και στην Ολλανδία και το Βέλγιο».

«Για μένα, είναι συγκινητικό να τιμήσει τους πεσόντες ήρωες στα Καλάβρυτα ο πρωθυπουργός του Καναδά μαζί με τον πρωθυπουργό των Ελλήνων. Από τριών χρονών επισκεπτόμουν το χωριό της μητέρας μου, όπου έμαθα την τραγική ιστορία του παππού μου. Η μητέρα μου γεννήθηκε δύο μέρες πριν εκτελέσουν τον πατέρα της...», τονίζει ο ελληνικής καταγωγής εκπρόσωπος του Χάρπερ.

Ο Δημήτρης Σούδας γεννήθηκε στο Μοντρεάλ στις 10 Ιουλίου 1979. Έμαθε ελληνικά στο ελληνόφωνο σχολείο «Σωκράτης» και γρήγορα ασχολήθηκε με τα κοινά, μέσα από τη συμμετοχή του στο Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ.

Εργάσθηκε για διάφορα δημοτικά και επαρχιακά κόμματα.
Το 2002 ο Στίβεν Χάρπερ γίνεται αρχηγός του κόμματος Canadian Alliance, ως ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μετά την άνοδό του το 2006 στον πρωθυπουργικό θώκο ο Σούδας   προσελήφθη στην κυβέρνηση και αποτελεί το μακροβιότερο συνεργάτη του Καναδού πρωθυπουργού.