Δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις για τις περιοχές στις οποίες θα δημιουργηθούν Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών, αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Αφορμή έδωσαν ερωτήσεις των βουλευτών του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη και Βαΐτση Αποστολάτου, για το ενδεχόμενο να γίνει Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών η Κατασκήνωση Κοκκινοπηλού Ολύμπου.

 Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαιώνει, ωστόσο, τους βουλευτές ότι πριν τις οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι, δεδομένων και των προβλημάτων που ανακύπτουν από τις τοπικές αντιδράσεις.

 Ειδικά, πάντως, για τη δημιουργία Κέντρων Υποδοχής στο νομό Λάρισας, ο κ. Παπουτσής σημειώνει, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει επισκεφθεί το νομό κλιμάκιο της αρμόδιας Υπηρεσίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αξιολόγηση διαφόρων εγκαταστάσεων, προκειμένου αυτές να μετατραπούν σε Κέντρα Πρώτης Υποδοχής μη νομίμων μεταναστών.

 Ο κ. Ροντούλης έχει επισημάνει ότι τμήμα της ευρύτερης περιοχής έχει χαρακτηριστεί Εθνικός Δρυμός και απόθεμα Βιόσφαιρας, από την Unesco. Επιπλέον, αναφέρει ότι οι κάτοικοι επιζητούν να αποδοθούν οι κατασκηνώσεις, που έχουν εγκαταλειφθεί, στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να συντηρηθούν δίνοντας αναπτυξιακή ευκαιρία στην περιοχή.

 «Η έντονη φημολογία περί χρησιμοποίησης των κατασκηνώσεων στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας, ως Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών, έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία και δυσαρέσκεια», αναφέρει ο κ. Ροντούλης και επισημαίνει για το ενδεχόμενο αυτό, ότι η χρήση των κατασκηνώσεων ως Κέντρου Υποδοχής μη νομίμων μεταναστών δεν συνάδει με την ιστορικότητα και την περιβαλλοντική σημασία της περιοχής.

 Αλλά και ο συνάδελφός του, Βαΐτσης Αποστολάτος, με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, αναφερόταν στο αίτημα συλλόγων για τη μετατροπή των κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού σε ορειβατικό κέντρο.