Στα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης αναμένεται να εγκατασταθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Ελαιώνα οι πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στο Πεδίον του Άρεως, με τις τελευταίες εργασίες να ολοκληρώνονται μέχρι την Παρασκευή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατασκευές βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, με το πρόβλημα των αιρκοντίσιον να έχει σχεδόν διευθετηθεί, αφού τελικά ένας επιχειρηματίας αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν τις ηλεκτρικές συσκευές, ''ξελαφρώνοντας'' έτσι τον Δήμο και τους εμπλεκόμενους φορείς από ένα κονδύλι της τάξεως των 25.000 ευρώ

Σήμερα Τετάρτη θα εγκατασταθούν μάλιστα τα νέα αιρκοντίσιον, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα πριν την μετεγκατάσταση των ανθρώπων στο χώρο και αυτό που απομένει στην ουσία είναι να τοποθετηθούν και να επιπλωθούν όλα τα κοντέινερ -έχουν ήδη στηθεί εξήντα- και να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες ύδρευση και ηλεκτροδότηση. 

Τα κοντέινερ τα οποία θα φιλοξενήσουν τους μετανάστες έχουν εμβαδό γύρω στα 35 τ.μ. το καθένα και μέσα σε αυτά υπάρχουν κουκέτες, ένα μικρό μπάνιο, μια μικρή κουζίνα και χώρος σαν χωλ.

Στο καθένα από αυτά θα στεγαστούν, σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο Αθηναίων, έξι με επτά άτομα, με μια προτεραιότητα να δίνεται στις οικογένειες.

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Αγγελόπουλο, αντιδήμαρχο Αθηναίων και υπεύθυνο του έργου από την πλευρά του Δήμου «έχουμε σχεδόν τελειώσει το έργο και θεωρώ ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, δεδομένων των συνθηκών και του χρόνου που είχαμε στην διάθεσή μας. Τις επόμενες ημέρες οι συνάνθρωποί μας που τόσο έχουν υποφέρει στην πατρίδα τους θα βρουν ένα φιλόξενο, προσωρινό βέβαια, καταφύγιο μέχρι να παραδοθούν τα κτίσματα του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά και μέχρι να κάνουν τα σχέδιά τους για τον τελικό προορισμό τους». 

Να σημειώσουμε, δε, ότι αυτές τις ημέρες πολλοί εργαζόμενοι του Δήμου και των υπουργείων επέστρεψαν από την άδειά τους, προκειμένου να συνδράμουν στα έργα αναμόρφωσης του χώρου για τους πρόσφυγες.