Την αισιοδοξία ότι "εκεί που κατέληξε η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για μία τελευταία ευκαιρία", εξέφρασε σε σημερινές δηλώσεις του, με αφορμή τη δημοσίευση των 35 προαπαιτούμενων μέτρων, καθώς επίσης και την κατάθεση στη Βουλή των βασικών παραμέτρων της συμφωνίας του νέου μνημονίου της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι, ωστόσο δεν βλέπει σύντομα την έξοδο της οικονομίας από το τούνελ, καθώς, όπως εκτιμά, χρειάζεται ένας σοβαρός σχεδιασμός για το πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε την επόμενη ημέρα της ελληνικής αγοράς, με όρους σταθεροποίησης και επανεκκίνησης της οικονομίας.

Όπως σημείωσε στη δήλωσή του ο πρόεδρος: "για εμάς, τους παραγωγικούς φορείς του τόπου, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ η επόμενη ημέρα της συμφωνίας να ξεκινήσει με την τελική διαμόρφωση και υλοποίηση ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης, το οποίο θα δεσμεύει συλλογικά τις πολιτικές ηγεσίες και την ελληνική κοινωνία για τα επόμενα χρόνια.

Για όλα αυτά βέβαια, υπάρχουν οικονομετρικά τεκμηριωμένες προτάσεις από όλους τους φορείς της αγοράς, αλλά στην παρούσα φάση η πρώτη και μοναδική προτεραιότητα είναι η σωτηρία της χώρας μας.

Χωρίς, λοιπόν να έχουμε άγνοια κινδύνου, αλλά με πλήρη επίγνωση του υπέρβαρου λογαριασμού, που μας περιμένει τα επόμενα χρόνια, δεχόμαστε, ίσως λόγω κόπωσης, τη σκληρότερη μέχρι σήμερα συμφωνία, με μοναδική δικαιολογία το γεγονός ότι έστω και έτσι, κρατάμε και πάλι την τύχη μας στα χέρια μας.

Η κατάσταση είναι πλέον πολύ οριακή, τόσο στην κοινωνία, όσο και την οικονομία και απαιτείται, ως δεδομένο, όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα του τρίτου μνημονίου, στην πορεία να εκτιμώνται προσεκτικά, να αναθεωρούνται σταδιακά και να διορθώνονται έγκαιρα. Η συμφωνία μπορεί λοιπόν να «κλείδωσε» από μέσα, σε τεχνικό επίπεδο, αλλά ας προσέξουν οι πολιτικοί του τόπου μας, να μη χάσουν το κλειδί…».