Αύξηση παρουσιάζει η τουριστική κίνηση στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, Μιχάλη Αμοιρίδη.

«Από τα στοιχεία που έχουμε φαινόταν ότι ήδη από το πρώτο πεντάμηνο του 2015 ότι θα είχαμε μια ανοδική τάση στην είσοδο των αλλοδαπών επισκεπτών και μπορούμε να πούμε ότι οι αφίξεις του Ιουλίου στα δύο αεροδρόμια της ΑΜ-Θ, Χρυσούπολης και Αλεξανδρούπολης, σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένες κατά 15,44%», σημειώνει ο κ. Αμοιρίδης. 

Γερμανοί, Άγγλοι, Πολωνοί, Τσέχοι και Αυστριακοί, κατά κύριο λόγο, είναι οι τουρίστες που επέλεξαν να επισκεφθούν περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ οι κατά 20%,σε σχέση με το 2014, παραμένουν οι αφίξεις Ρουμάνων, Τούρκων,Βούλγαρων και Σέρβων

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία από τον χώρο των επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης ο Ιούλιος κυμάνθηκε, όσον αφορά τις πληρότητες των ξενοδοχείων, σε επίπεδα της τάξης του 80%, κατά μέσον όρο, ενώ για τον Αύγουστο, από το Οφρύνιο της Καβάλας μέχρι και την Αλεξανδρούπολη, καθώς και στα νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης, οι πληρότητες των ξενοδοχείων αγγίζουν ακόμα και το 100%. 

Ειδικότερα, η Θάσος παρουσιάζει επίπεδο πληρότητας 100%, με τις αφίξεις των Γερμανών τουριστών να είναι αυξημένες φέτος κατά 10%. Η Σαμοθράκη ανεβαίνει σταδιακά μετά την κάμψη που παρουσίασε τον Ιούλιο, εξαιτίας απουσίας πολλών παραδοσιακών Ελλήνων επισκεπτών της. 

Για την Κομοτηνή, υπάρχει η αίσθηση ότι το φετινό ήταν το καλύτερο καλοκαίρι της τελευταίας δεκαετίας με πάρα πολλούς βαλκάνιους επισκέπτες από την Ρουμανία και την Βουλγαρία, που εκμεταλλεύθηκαν τον κάθετο άξονα Νυμφαίας - Μακάζα, η διάνοιξη του οποίου έχει μικρύνει θεματικά τις χιλιομετρικές αποστάσεις των παραλιών της Ροδόπης από τα γειτονικά αστικά κέντρα των δύο χωρών.

Μεγάλη πληρότητα παρουσιάζουν και οι ξενοδοχειακές μονάδες των παραλιών της Ροδόπης, σε Φανάρι, Μαρώνεια και Αρωγή, που δουλεύουν όχι μόνο με Βαλκάνιους επισκέπτες, αλλά και με Γερμανούς, Άγγλους και Αυστριακούς.