Συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας, στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με τους εταίρους, πραγματοποιήθηκαν από ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στις 19.30 στην Ομόνοια και πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα, όπου συνάντησαν τους διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ.

Στην κυκλοφορία έχουν δοθεί και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της συμφωνίας που έχει φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση.

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς, πραγματοποίησε απόψε το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου.

«Τα μνημόνια, η φτώχεια, η ανεργία, η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης για να κερδίζουν τα μονοπώλια, δεν είναι μονόδρομος» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον τουρισμό και στον επισιτισμό (ΣΕΤΕΠΕ), Κυριάκος Τσιαούσης, καλώντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να οργανωθούν και «να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στο τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα που φέρνει».

Ακολούθησε πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της πόλης, με κατάληξη την πλατεία Αριστοτέλους.

Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη συμφωνία και στη λιτότητα πραγματοποίησαν μέλη κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στον Λευκό Πύργο.