Στην περιοχή της Βάρκιζας εστιάζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ζευγαριού από τη Γεωργία που φέρεται να εμπλέκεται στη ληστεία μετά φόνου στην Ύδρα

Υπενθυμίζεται ότι σπείρα επτά ατόμων έδεσαν και φίμωσαν τον 67χρονο ιδιοκτήτη εστιατορίου και την 58χρονη σύζυγό του, απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό.

Η γυναίκα κατάφερε μετά από ώρα να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία, η οποία όταν έφθασε στην κατοικία διαπίστωσε ότι ο 67χρονος άνδρας ήταν ήδη νεκρός.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει ότι ο θάνατός του άτυχου άνδρα οφείλεται σε απόφραξη των αεροφόρων οδών σε συνδυασμό με έμφραγμα. Επίσης, ο 67χρονος έφερε μώλωπες από χτυπήματα.

Οι δύο από τους δράστες της ληστείας συνελήφθησαν από δύναμη της αστυνομίας και του λιμενικού στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, ενώ οι άλλοι πέντε προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε δύο θαλάσσια ταξί για να διαφύγουν, αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς ήδη είχε υπάρξει άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και του λιμενικού. 

Στο χώρο του εγκλήματος έχει βρεθεί DNA των δραστών που ήδη αναλύεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Με θαλάσσιο ταξί κατάφερε και διέφυγε το ζευγάρι Γεωργιανών, στους οποίους οι δράστες της ληστείες είχαν δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των περίπου 40.000 ευρώ.

Οι επτά Γεωργιανοί εξακολουθούν να κρατούνται στο ΑΤ Ύδρας και αναμένεται εισαγγελική εντολή προκειμένου να γίνει η μεταγωγή τους στον Πειραιά.