current views are: 1

19 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση05:16

Γέμισαν τα ξενοδοχεία σε Μαγνησία και Σποράδες- Στο 100% οι πληρότητες

Πλήρης ικανοποίηση επικρατεί στον ξενοδοχειακό-επιχειρηματικό κόσμο της Μαγνησίας,για την κίνηση του Αυγούστου και κυρίως για την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου που αποτελεί και την κορύφωση της καλοκαιρινής-τουριστικής σεζόν.

Δημοσίευση 05:16’
αρθρο-newpost

Πλήρης ικανοποίηση επικρατεί στον ξενοδοχειακό-επιχειρηματικό κόσμο της Μαγνησίας,για την κίνηση του Αυγούστου και κυρίως για την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου που αποτελεί και την κορύφωση της καλοκαιρινής-τουριστικής σεζόν.

Πλήρης ικανοποίηση επικρατεί στον ξενοδοχειακό-επιχειρηματικό κόσμο της Μαγνησίας,για την κίνηση του Αυγούστου και κυρίως για την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου που αποτελεί και την κορύφωση της καλοκαιρινής-τουριστικής σεζόν. Τα ποσοστά πληρότητας που σημειώθηκαν στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας ξεπέρασαν το 90% στην ηπειρωτική Μαγνησία και έφθασαν το 100% στις νησιωτικές περιοχές

Ανάλογα δεδομένα κατεγράφησαν και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με το σύνολο των επισκεπτών του τετραημέρου μεταξύ 13 και 16 Αυγούστου,που κινήθηκαν από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, να ανέρχεται σε 11.872 άτομα. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, στις 13 Αυγούστου ταξίδεψαν 2.932 επιβάτες στα νησιά, 400 ΙΧ, 49 φορτηγά και 85 δίκυκλα. Στις 14 Αυγούστου 2.878 άτομα, 438 ΙΧ, 46 φορτηγά και 107 δίκυκλα. Στις 15 Αυγούστου καταγράφηκαν, αντίστοιχα, από το Λιμεναρχείο Βόλου 2.347 επιβάτες, 416 ΙΧ, 24 φορτηγά και 65 δίκυκλα και στις 16 Αυγούστου 3.715 επιβάτες, 595 ΙΧ, 18 φορτηγά και 134 δίκυκλα. Το σύνολο επιβατών και τροχοφόρων είναι 11.872 επιβάτες, 1842 ΙΧ, 137 φορτηγά και 391 δίκυκλα. 

Αναλόγως και με τα οικονομικοπολιτικά γεγονότα στην χώρα μας που επιρρέασαν αρνητικά το τουριστικό κλίμα, θεωρείται ικανοποιητική η ακτοπλοϊκή κίνηση, παρά το γεγονός ότι υπάρχει σχετική διαφοροποίηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κατά την οποία καταγράφηκαν 13.290 επιβάτες, 1.856 ΙΧ, 139 φορτηγά και 423 δίκυκλα. 

Στις Βόρειες Σποράδες τα ποσοστά πληρότητας του Δεκαπενταύγουστου άγγιξαν το 100% και στα τρία νησιά, με τους επαγγελματίες να εκφράζουν την ικανοποίησή τους, ευελπιστώντας ότι και ο Σεπτέμβριος θα κυμανθεί σε ανάλογο πλαίσιο. 

Στην ηπειρωτική Μαγνησία, ειδικότερα, η πληρότητα του Δεκαπενταύγουστου ξεπέρασε το 90% και έφθασε το 100% σε ορισμένες περιπτώσεις. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης: 

 “Ο φετινός Αύγουστος κινείται σύμφωνα με τα συνήθη δεδομένα της φουλ σεζόν και ελπίζουμε ότι ανάλογη εικόνα θα υπάρχει μέχρι το τέλος του μήνα αλλά και το Σεπτέμβριο. Παρά την αρχική ανησυχία και την αστάθεια που προϋπήρξε στην αρχή της σεζόν, εντούτοις πολλοί ξένοι επέλεξαν τον Βόλο και το Πήλιο ως προορισμό διακοπών”. 

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Μάκης Κουκουλάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι η περίοδος του Δεκαπενταύγουστου έκλεισε για την Σκιάθο με πληρότητα 100% ,αλλά και η εβδομάδα που διανύουμε εμφανίζει ανάλογη δυναμική.Ο κ. Κουκουλάκης πιστεύει ότι “είναι ικανοποιητική η τουριστική κίνηση του νησιού και ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί και το Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα δεδομένα της περσινής σεζόν”. 

Στη Σκόπελο κατεγράφη επίσης ποσοστό πληρότητας 100% την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου και η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, είπε ότι “οι Ελληνες και οι ξένοι ήρθαν για διακοπές και πιστεύουμε ότι και ο Σεπτέμβριος θα εξελιχθεί θετικά, για να καλύψουμε τις απώλειες του περασμένου Ιουλίου”. 

Ανάλογα ποσοστά πληρότητας σημειώθηκαν και στην Αλόννησο, με την πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, Ζωή Βαφίνη, να δηλώνει “ικανοποιημένη από την τουριστική κίνηση του Αυγούστου”. Παράλληλα η κ. Βαφίνη δηλώσε αισιόδοξη για την εξέλιξη της σεζόν αλλά και του Σεπτεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί το κλίμα σταθερότητας, το οποίο επηρεάζεται άμεσα από τις πολιτικές εξελίξεις.