Μικρή ένταση προκλήθηκε πριν από λίγες ώρες έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κω, καθώς υπήρξε συνωστισμός από μετανάστες, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί εξω από αυτό και διαμαρτύρονταν για την αργοπορία της διεκπεραίωσης των εγγράφων τους. 

Όπως αναφέρει και το kostoday.gr, οι μετανάστες έκλεισαν τον δρόμο έξω από το τμήμα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί για λίγη ώρα κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Κάποιοι άλλοι προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία στη μέση του δρόμου.

Την ίδια στιγμή, από τον συνωστισμό που είχε δημιουργηθεί, οι αστυνομικοί είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο αστυνομικό τμήμα, χωρίς να έχουν δυνατότητα επέμβασης σε ό,τι εκτυλίσσονταν έξω

Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, αναφερόμενος στα σημερινά επεισόδια που προκάλεσαν μετανάστες έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Κω, «εγκλωβίζοντας» στο κτήριο τους αστυνομικούς και κλείνοντας τον κεντρικό δρόμο του νησιού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τα σημερινά επεισόδια και όσα έχουν προηγηθεί είναι μόνο η αρχή. Πολύ φοβάμαι ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Όταν είπα ότι οδηγούμαστε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και ότι θα χυθεί αίμα, κατηγορήθηκα ότι κινδυνολογώ. Δεν κινδυνολογώ, προειδοποιώ και κρούω τον κώδωνα του κινδύνου.Σήμερα εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι εκλαμβάνουν την απουσία του Κράτους ως αδυναμία, εγκλώβισαν τους αστυνομικούς στο κτήριο και έκλεισαν το δρόμο, δημιουργώντας εικόνες και συνθήκες που ποτέ δεν είχαμε ξαναζήσει. Υπάρχει ανάγκη μόνιμης εγκατάστασης ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στην Κω. Σε μόνιμη βάση και μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Το ζήτησα από την πρώτη στιγμή. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η διαδικασία ταυτοποίησης δεν μπορεί να γίνει στην Αστυνομική Διεύθυνση στην Κω. Είναι αδύνατον να ταυτοποιηθούν 3 και 4 χιλιάδες. Προειδοποιώ για μία ακόμα φορά ότι οδηγούμαστε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Δείτε το βίντεο από το www.kostoday.gr