Σεσημασμένοι και με πλούσιο ποινικό μητρώο αποδεικνύεται ότι ήταν οι δύο Γεωργιανοί που συνελήφθησαν, μεταξύ άλλων, για την ληστεία και την δολοφονία του 67χρονου εστιάτορα στην ΄Υδρα.

Όπως έγινε, μάλιστα, γνωστό και οι δύο είχαν αποφυλακιστεί μέσα στο καλοκαίρι εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου λίγες εβδομάδες πριν διαπράξουν το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε το νησί.

Πιο συγκεκριμένα, ο 30χρονος ειχε αποφυλακιστεί τον Ιούλιο από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου είχε εκτίσει ποινή σχεδόν 3 χρόνων για κλοπές, ενώ ο 34χρονος είχε αποφυλακιστεί στις αρχές Ιουνίου από το σωφρονιστικό σύστημα Τρικάλων, όπου βρίσκονταν από τα τέλη του 2012

Να σημειωθεί ότι η κατηγορία που βαρύνει τους συλληφθέντες, οι οποίοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σε δύο ομάδες Πέμπτη και Παρασκευή, είναι ανθρωποκτονία και ληστεία κατ' συναυτουργία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση λέγοντας ότι στο νησί είχαν πάει διακοπές.

Ωστόσο άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία για τους συλληφθέντες έχει συμπεριληφθεί ένα cd που πιθανόν δείχνει τους δράστες να κινούνται στην περιοχή και κοντά στην οικία.

Επίσης φέρεται να έχουν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματά τους μέσα στην οικία του 67χρονου.