current views are: 1

20 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση14:11

Εργαζόμενοι μεταλλείων: Παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη μας

Πυρά κατά της κυβέρνησης για την απόφασή της να σταματήσει την μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική εξαπολύουν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός».

Δημοσίευση 14:11’
αρθρο-newpost

Πυρά κατά της κυβέρνησης για την απόφασή της να σταματήσει την μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική εξαπολύουν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός».

Πυρά κατά της κυβέρνησης για την απόφασή της να σταματήσει την μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική εξαπολύουν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός».

Μετά από 8 μήνες απόλυτου εμπαιγμού, η κυβέρνηση που έλεγε ότι θα διασφαλίσει τις δουλειές μας δεν μας κοροϊδεύει απλά κατάμουτρα, αλλά μας χρησιμοποιεί χωρίς καμία ντροπή ως τελευταίο προεκλογικό χαρτί, τονίζουν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Σωματείου Επιστημονικού Προσωπικού, ο πρόεδρος του σωματείου εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων των μεταλλείων και ο πρόεδρος του σωματείου υπογειτών αναφέρονται τα εξής: 

Σκουρλέτης, Τσίπρας, με σφραγίδα και υπογραφή τους μας βγάζουν στον δρόμο και έχουν το θράσος να πουλάνε και το νέο στην πλάτη μας.

Χθες, εντελώς ξαφνικά, μάθαμε από τις ειδήσεις ότι χάνουμε τη δουλειά μας και μάλιστα με υπουργική απόφαση και σφραγίδα της κυβέρνησης.

Χθες ακούσαμε τον αρμόδιο υπουργό, που δεν ντράπηκε να μας κοιτάξει στα μάτια και να μας διαβεβαιώσει ότι δεν θα χάσουμε τις δουλειές μας, να ανακοινώνει με χαρά από την τηλεόραση, την απόφασή του να βγάλει στην ανεργία 2.000 εργαζόμενους, να αφήσει χωρίς μεροκάματο 5.000 οικογένειες και μια ολόκληρη περιοχή που βασίζεται στα Μεταλλεία, απροστάτευτη.

Εμείς δεν ξέρουμε από τεχνικά και νομικά ζητήματα, ούτε μας απασχολούν τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται με θράσος στην πλάτη μας.

Εμείς ξέρουμε ότι μετά από 8 μήνες απόλυτου εμπαιγμού, η κυβέρνηση που έλεγε ότι θα διασφαλίσει τις δουλειές μας και την κοινωνική δικαιοσύνη και ο υπουργός που μας διαβεβαίωνε ότι θα έχουμε δουλειά, δεν μας κοροϊδεύουν απλά κατάμουτρα, αλλά μας χρησιμοποιούν χωρίς καμία ντροπή ως τελευταίο προεκλογικό χαρτί.

Εμείς ξέρουμε ότι οι τοπικοί βουλευτές, αντί να μας υπερασπιστούν, περιφέρονται περήφανοι στα κανάλια, και όχι απλά δεν ξέρουν τι να μας πουν αλλά παίζουν και με τον πόνο μας.

Από δω και πέρα:

1. Θεωρούμε πλήρως αναξιόπιστη την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς

2. Καλούμε όλους τους αρμόδιους και την εταιρεία να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να μας προστατέψουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

3. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν αποκλείουμε τίποτα και καλούμε τους πάντες στον αγώνα για τη δικαίωση

Ό,τι κερδίσαμε όλα αυτά τα χρόνια με τους αγώνες μας και τη δουλειά μας δεν θα τα θυσιάσουμε για να κάνουν κάποιοι την πολιτική τους ρεβάνς. Σήμερα δηλώνουμε πιο κατηγορηματικά από ποτέ ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι και όλη η κοινωνία της Χαλκιδικής να γίνουν για άλλη μια φορά τα ΘΥΜΑΤΑ μιας προεκλογικής περιόδου.

Εφόσον η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη της τους νόμους του κράτους που εκφράζονται μέσα από το ΣτΕ, τότε και εμείς δεν πρόκειται να λάβουμε υπόψη μια μη νόμιμη αλλά πολιτική απόφαση.

Ελάτε να μας σταματήσετε!


σχετικα αρθρα