Στη σύλληψη ενός 21 χρονου προχώρησαν οι αρχές σε ξενοδοχείο της Ηλείας για  πορνογραφία ανηλίκων.

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο παγκόσμιας επιχείρησης σε συνεργασία με τις με τις Αρχές της Εuropol, με την κωδική ονομασία «Pacifier».

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διεξήχθη έρευνα στο δίκτυο TOR για τον εντοπισμό χρηστών οι οποίοι εμπλέκονται σε κατοχή και διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, σε ειδική πλατφόρμα «hidden service» του εν λόγω δικτύου, η οποία κατασχέθηκε από τις αρχές των ΗΠΑ, εντοπίστηκε αποκλειστικά περιεχόμενο με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Το υλικό που κατασχέθηκε, αναλύθηκε από τις Υπηρεσίες του FBI και την Europol, με σκοπό να προκύψουν, τόσο οι διαχειριστές των Υπηρεσιών αυτών, όσο και οι χρήστες-μέλη.

Από τις έρευνες προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της Ελλάδας, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξέδωσε σχετικό βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε άμεσα ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και ταυτοποίησε ηλεκτρονικό ίχνος σε σύνδεση διαδικτύου του 21χρονου.

Κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη χθες στην οικία του νεαρού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποίησε έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή που του ανήκε.

Ο νεαρός διέμενε και εργαζόταν προσωρινά σε ξενοδοχείο σε περιοχή της Ηλείας, όπου μετέβη άλλο κλιμάκιο αστυνομικών.

Από την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε παρουσία και του ιδίου, εντοπίστηκε ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής του, που περιείχε πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και φορητό μέσο αποθήκευσης, τύπου USB.

Ο 21χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.