Αρχίζει αύριο Κυριακή, ο εορτασμός για τον πολιούχο της Ζακύνθου 'Αγιο Διονύσιο, ο οποίος γίνεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα το τριήμερο 23 - 26 Αυγούστου, ενώ χιλιάδες πιστοί έρχονται στο νησί για να προσκυνήσουν το Ιερό Σκήνωμα.

Τον Πολιούχο της Ζακύνθου, θα τιμήσουν με την παρουσία τους, εκτός από τους Μητροπολίτες Ζακύνθου Διονύσιο, και Δωδώνης Χρυσόστομο, οι Αρχιερείς Μαραθώνος Μελίτων, Ζάμπιας Ιωακείμ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνιτσης Χρύσανθος. Επίσης, όπως κάθε χρόνο μετά από πρόσκληση συμμετέχει και ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Ιονίων Νήσων π. Ιωάννης. Από τους πολιτικούς θα συμμετάσχουν ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Ζακύνθου Σταυρος Κοντονής ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θέοδωρος Γαλιατσάτος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρη Νιοτόπουλος, ο Δήμαρχος Ζακύνθου Πάυλος Κολοκοτσάς με σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο καθώς οι υπόλοιπες τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.

Στις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί η Επίσημη Κάθοδος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ζακύνθου κ.κ. Διονυσίου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει Δοξολογία με Περιφορά του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στο Ναό και στη συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Την Δευτέρα στις 7.30 το πρωί, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Την ίδια ημέρα, ώρα 7.30 το απόγευμα, θα γίνει η Λιτάνευση του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου στην πόλη. Την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015, ώρα 8.30 το πρωί θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια, ώρα 11, η περιφορά του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή Του στην Ιερή Λάρνακα.