Στην σύλληψη ενός 22χρονου Ρομά ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Δυτικής Αττικής προχώρησε σήμερα η αστυνομία μετά από συντονισμένη επιχείρηση. 

Συγκατηγορούμενοι, για τα ίδια αδικήματα, είναι δύο ακόμα Ρομά, ηλικίας 20 και 21 ετών, οι οποίοι αναζητούνται στα Μέγαρα. 

Οπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς, τουλάχιστον από τον μήνα Μάιο και από κοινού με τους δύο συνεργούς του, διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Για την επίτευξη του σκοπού τους, χρησιμοποιούσαν Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, με είδη μαναβικής και με το πρόσχημα πώλησης του εμπορεύματος, προσέγγιζαν τα θύματα τους. Στη συνέχεια, τους ασκούσαν βία και τους αφαιρούσαν κοσμήματα και χρήματα.

Από τις κατ' οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοσμήματα, ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης των εγκλημάτων καθώς και ένα δίκυκλο όχημα και ένα Ι.Χ.αυτοκίνητο ως προϊόντα αποκτηθέντα από παράνομη δραστηριότητα.

Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά το ποσό των 10.000 ευρώ και από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δεκατέσσερις περιπτώσεις ληστειών και μία κλοπή, ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ο 22χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.