Ένταση και αντεγκλήσεις σημειώθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης που οδήγησαν και σε προσωρινή διακοπή.

Ειδικότερα αφορμή στάθηκε η κριτική κατά της Χρυσής Αυγής από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη τόσο για το μεταναστευτικό όσο και για τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Κατά την ταπεινή μου άποψη η Χρυσή Αυγή είναι καρκίνωμα στην ελληνική κοινωνία. Ήταν προσβολή η τοποθέτηση του κ. Ματθαιόπουλου ότι οι Σύροι πρόσφυγες δεν κάθονται να πολεμήσουν. Με τι να πολεμήσουν; Με κουβάδες και κατσαρόλες; Είναι ντροπή αυτά που λες"», είπε ο κ. Μπουτάρης απαντώντας στην τοποθέτηση για τους Σύρους πρόσφυγες, τους οποίους λίγο νωρίτερα τους είχε χαρακτηρίσει «λιποτάκτες διότι δεν κάθονται να πολεμήσουν για την πατρίδα τους».

«Πείτε μας ποιο είναι το αντίδοτο αφού λέτε καρκίνωμα τη Χρυσή Αυγή», ρώτησε τον δήμαρχο ο κ. Ματθαιόπουλος με τον κ. Μπουτάρη να απαντά:

Αν το ήξερα δεν θα υπήρχατε σήμερα. Η συνολική συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής δεν είναι απλά μια προσβολή στα κοινοβουλευτικά ήθη αλλά σε όλη την κοινωνία.

Ανταπάντησε ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» χαρακτηρίζοντας τον δήμαρχο «Καραγκιόζη».

Ακολούθησε ένταση στην αίθουσα ανάμεσα σε δημοτικούς συμβούλους και τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο ο οποίος φώναξε προς τον δήμαρχο:

Λέγε ό,τι θέλεις. Δεν σε σέβομαι, σου μιλάω στον ενικό. Όσο θα σε ενοχλεί η Χρυσή Αυγή θα έρχομαι κάθε Δευτέρα εδώ. Είναι μεγάλο κρίμα δεδομένων των συνθηκών σαν δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ έρχεσαι να κάνουμε διάλογο, να τον αποκαλείς (σ.σ. Κασιδιάρη) έτσι.

Ακολούθησε διακοπή της συνεδρίασης με τον κ. Μπουτάρη να δηλώνει πως παίρνει πίσω τον χαρακτηρισμό προς τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ αντίθετα ο κ. Ματθαιόπουλος αρνήθηκε να κάνει το ίδιο. «Δεν με νοιάζει καθόλου και αν θα τον πάρει τον χαρακτηρισμό πίσω», κατέληξε ο δήμαρχος, με τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο να αποχωρεί από τη συνεδρίαση.