Τραγωδία σημειώθηκε σε εργοστάσιο χρωμάτων στη Θεσσαλονίκη όταν βρέθηκε απανθρακωμένος ένας άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς

'Ολα ξεκίνησαν γύρω στις 9.30 το πρωί, όταν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε πυρκαγιά στον εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, έξω από την Θεσσαλονίκη

Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική με 12 οχήματα και 26 πυροσβέστες. 

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα, πιθανότατα λόγω και των εύφλεκτων υλικών που έχουν τα χρώματα, και όταν έσπευσε η Πυροσβεστική είχε ήδη καεί το μεγαλύτερο μέρος του εργοστασίου. 

Οι πυροσβέστες βρήκαν τον άνδρα σε στεγασμένο χώρο του εργοστασίου στην διαδικασία αποκάθαρσης, η οποία συνεχίζεται, ενώ εκφράζονται φόβοι και για άλλον νεκρό.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον άνδρα να είχε προλάβει καταρχήν να βγει από το εργοατάσιο, αλλά την τελευταία στιγμή να επέστρεψε εντός του για να πάρει τα κλειδιά της μηχανής του, όμως στην συνέχεια εγκλωβίστηκε και δεν μπόρεσε να βγει. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία, τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων του εργάτη από ιατροδικαστή, ενώ παρά το γεγονός ότι η φωτιά στη βιοτεχνία χρωμάτων έχει σβήσει, επί τόπου βρίσκονται 5 οχήματα με 14 άνδρες για τυχόν αναζωπύρωση.

Στο σημείο βρέθηκε και κλιμάκιο της υπηρεσίας με επικεφαλής το δήμαρχο Μ. Φωτόπουλο, προκειμένου να επιληφθούν θεμάτων αρμοδιότητας του Δήμου.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο:

Θα παρακολουθήσουμε τις επόμενες μέρες, εάν τυχόν οι ρύποι αυξάνονται, μέσω του σταθμού εναέριων ρύπων Σίνδου και Διαβατών, ώστε να προστατευθεί απόλυτα η δημόσια υγεία. Επίσης, ζητήσαμε ήδη από την Περιφέρεια να γίνουν εκ νέου έλεγχοι για το κατά πόσο οι αποθήκες της ΒΙΠΕ που έχουν εύφλεκτα ή επικίνδυνα ή τοξικά υλικά τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους.