Πολίτες και εμπλεκόμενους φορείς έφερε προ των ευθυνών τους ο Γιάννης Μπουτάρης αναφορικά με το θέμα των σκουπιδιών

"Το πρόβλημα με τα απορρίμματα είναι η νοοτροπία μας. Δεν γίνεται να κατεβάζουμε τα σκουπίδια όποτε θέλουμε, όπως να 'ναι και όπου να 'ναι, ούτε γίνεται να μην κάνουμε σωστή χρήση των κάδων ανακύκλωσης. Θέλει μια ενημερωτική εκστρατεία, να θίξουμε το φιλότιμο των συμπολιτών" ανέφερε, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σχετικά με το ζήτημα των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης στην πόλη.

"Εκείνο που ζητάω από τους συμπολίτες είναι να συνειδητοποιήσουν ότι τα σκουπίδια δεν έρχονται από τον ουρανό. Εμείς τα κάνουμε. Όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα τα πράγματα" πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.

Στο πλαίσιο αυτό, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε το έργο "Κατασκευή θυλάκων κάδων αποκομιδής και ανακύκλωσης", το οποίο αποσκοπεί στην αποφυγή του φαινομένου αυθαίρετης μετακίνησης των κάδων από τους δημότες και στην εξάλειψη της παράνομης στάθμευσης.

Σε πρώτη φάση προβλέπεται η οριστική χωροθέτηση και η ορθολογική κατανομή των κάδων στην 4η και 5η δημοτική κοινότητα και όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, το έργο θα επεκταθεί στο σύνολο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού δαπάνης 500.000 ευρώ και η εκτέλεσή του προτείνεται να γίνει με εργολαβία κατόπιν δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού.