Τριτοκοσμικές συνθήκες επικρατούν στο Κέντρο Ταυτοποίησης Μεταναστών στη Μόρια Λέσβου.

Το βράδυ της Κυριακής, μία γυναίκα αστυνομικός που εργάζεται στο κέντρο τραυματίστηκε. Ειδικότερα, στις 11:00 το βράδυ ομάδα 150 μεταναστών μπήκε βίαια στο χώρο, όπου βρίσκονται οι λυόμενοι οικίσκοι, εγκλώβισε και ποδοπάτησε την αστυνομικό, η οποία εκείνη τη στιγμή εκτελούσε τη βάρδια της. Νωρίτερα η αστυνομικός είχε επιφορτιστεί με την τακτοποίηση της συγκεκριμένης ομάδας μεταναστών στους οικιστικούς. Τότε κάποιοι μετανάστες άνοιξαν την πόρτα και το πλήθος έτρεξε προς τους οικίσκους, ποδοπατώντας την αστυνομικό.

Σύμφωνα με την ΕΡΑ Αιγαίου η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάσεις στον αυχένα και στο δεξί της χέρι.

«Καθημερινά στο Κέντρο Ταυτοποίησης Μεταναστών σημειώνονται περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών. Είναι αρκετές φορές που οι αστυνομικοί εγκλωβίζονται εντός των εγκαταστάσεων αδυνατώντας να ελέγξουν τους εκατοντάδες μετανάστες που βρίσκονται στο χώρο. Υπάρχει πρόβλημα με τη σίτιση και τη στέγαση αυτών των ανθρώπων με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια μόνιμη ένταση. Χρειαζόμαστε άμεσα προσωπικό για να ελεγχθεί η κατάσταση, πράγμα που έχουμε επισημάνει προς το υπουργείο επανειλημμένως το τελευταίο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, Απόστολος Παπαδέλλης.