Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στο Πεκίνο, έχει απόχρωση χαλκού και ανήκει στην Νικόλ Κυριακοπούλου!

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, καθώς υπερέβη με την πρώτη προσπάθεια τα 4.80, αλλά απέτυχε μια φορά στα 4.85 και δύο φορές στα 4.90.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κουβανή Γιαρισλέϊ Σίλβα, που πέρασε τα 4.90 και το αργυρό η Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ που πέρασε τα 4.85.

«Δεν υπάρχει ταβάνι, μέχρι τον ουρανό, μέχρι τα αστέρια» δήλωσε η αθλήτρια και συνέχισε: «Είμαι πολύ υπερήφανη. Ελπίζω να χαρίσω και άλλα μετάλλια στη χώρα μου». Επόμενος στόχος της οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο το καλοκαίρι του 2016: «Περιμένω να βρίσκομαι στα μετάλλια, ελπίζω να έχω πηδήξει πιο ψηλά. Η σταθερότητα είναι πολύ σημαντική».

Συγχαρητήρια από τον πολιτικό κόσμο

«Θερμά συγχαρητήρια για την όλη σας προσπάθεια αλλά και για το εξαιρετικό αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής, που εξασφάλισε, σε σας αλλά και τη Χώρα μας, μια πραγματικά μεγάλη παγκόσμια διάκριση», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής δήλωσε:

 

Η Νικόλ Κυριακοπούλου «χάρισε» το πρώτο μετάλλιο στην πατρίδα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Πεκίνο, δίνοντας μεγάλη χαρά σε όλους τους Έλληνες.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην αθλήτριά μας για την εξαιρετική της προσπάθεια στον τελικό του άλματος επί κοντώ, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, στον προπονητή της, καθώς και στην ομοσπονδία.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην ελληνική αποστολή που συνεχίζει στο Παγκόσμιο του Πεκίνου, αλλά και ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους αθλητές μας για τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους στην κορυφαία αυτή διοργάνωση.

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Κ.Ε. του ΚΚΕ εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στη Νικόλ Κυριακοπούλου, αλλά και στον προπονητή της Μανώλη Καραγιάννη.

«Η επιτυχία αυτή μεγαλώνει, αν δει κανείς τις δυσκολίες και τα εμπόδια που είχε να αντιμετωπίσει όλο το προηγούμενο διάστημα και αφορούσαν τη χρηματοδότηση βασικών δομών αθλητικής ανάπτυξης για το προπονητικό και την προετοιμασία, όπως περιγράφονται σε πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ. Καλή συνέχεια με νέες επιτυχίες», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.