Υπό έλεγχο βρίσκονται οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν σε δασικές εκτάσεις στην Κεφαλονιά.

Όπως ανέφερε ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, «έπειτα από τις συντονισμένες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών οι πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο, ενώ θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια».

Η πρώτη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς τα ξημερώματα στο τοπικό διαμέρισμα Νύφη της περιοχής Θηνιάς έκαψε περισσότερα από 50 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ η δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, τύλιξε στις φλόγες της περισσότερα από 150 στρέμματα δασικής έκτασης.

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα στο τοπικό διαμέρισμα Νύφη της περιοχής Θηνιάς, και έχει ήδη κάψει περισσότερα από 50 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ στο σημείο βρίσκονται δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με δέκα πυροσβέστες και μία υδροφόρο του δήμου.

 

Η δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, έχει καταφέρει ήδη να τυλίξει στις φλόγες της περισσότερα από 150 στρέμματα δασικής έκτασης , ενώ στη μάχη με τη φωτιά βρίσκονται έντεκα πυροσβέστες και υπάλληλοι του δήμου με υδροφόρες.