Στο κλειστό γυμναστήριο Χανίων μεταφέρθηκαν οι 240 πρόσφυγες-μετανάστες που περισυνελέγησαν στην Παλαιοχώρα Χανίων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και δύο νήπια, αρκετά παιδιά και δέκα γυναίκες. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για Σύρους, Αιγύπτιους και Σομαλούς- οι οποίοι βρίσκονται μετά τη μεταφορά τους από την Παλαιόχωρα Χανίων, στο κλειστό γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής επί της οδού Γογονή στα Χανιά.

Η κατάστασή τους, παρά την τεράστια ταλαιπωρία που έχουν υποστεί, είναι καλή, ενώ αυτή την ώρα συνεχίζεται η καταμέτρηση και ταυτοποίησή τους, προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθούν στην Αθήνα.

Εκεί οι Σύροι έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν πολιτικό άσυλο λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα τους και έτσι να αποκτήσουν το δικαίωμα παραμονής για έξι μήνες στην Ελλάδα.

Οι περισσότεροι πρόσφυγες-μετανάστες είναι νεαροί άνδρες οι οποίοι είναι συνεργάσιμοι σχετικά με τις ιατρικές βοήθειες, τις εξετάσεις που τους γίνονται και τη διαδικασία καταγραφής τους.

Στην αστυνομική διεύθυνση έχουν μεταφερθεί μετά τη σύλληψή τους, πέντε διακινητές οι οποίοι -σύμφωνα με τις αρχές- είναι Αιγύπτιοι, ενώ στο νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκαν 7 μετανάστες, ένας εξ αυτών με σπάσιμο στο πόδι και ένας με μία σφαίρα στο μηρό.

Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας επισκέφθηκε το χώρο της προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων-μεταναστών και δήλωσε τα εξής, μεταξύ άλλων:

Ο δήμος έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τη φιλοξενία, τη σίτιση και τη βοήθεια που χρειάζονται οι μετανάστες μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους. Μοναδικό πρόβλημα, που παρουσιάζεται είναι η ύπαρξη πολλών ανηλίκων, οι οποίοι θα πρέπει να πάνε σε ειδικό κέντρο κράτησης. Θέλω να ευχαριστήσω τους Γιατρούς του Κόσμου, το Λιμενικό Σώμα, τους Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, τη Μητρόπολη Χανίων, το Νοσοκομείο καθώς και το προσωπικό του δήμου, που βοηθούν για τη σωστή παροχή βοήθειας