current views are: 1

27 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση15:01

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι μεταλλωρύχοι στη Χαλκιδική

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι μεταλλωρύχοι παρά το ότι άνοιξαν τους κόμβους Στρατωνίου – Ιερισσού και Γοματίου – Πλανών.

Δημοσίευση 15:01’
αρθρο-newpost

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι μεταλλωρύχοι παρά το ότι άνοιξαν τους κόμβους Στρατωνίου – Ιερισσού και Γοματίου – Πλανών.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι μεταλλωρύχοι παρά το ότι άνοιξαν τους κόμβους Στρατωνίου – Ιερισσού και Γοματίου – Πλανών.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι τη βλέπουν θετικά, αλλά το πρόβλημα όπως λένε δεν έχει λυθεί.

«Τη βλέπουμε θετικά, αλλά το πρόβλημα παραμένει και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να λυθεί και να γυρίσουμε όλοι στις δουλειές μας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων Κασσάνδρας Χρήστος Ζαφειρούδας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι των μεταλλείων σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ και τη στάση του ΥΠΑΠΕΝ τονίζουν -μεταξύ άλλων- ότι δε θα σταματήσουν τον αγώνα τους «αν ο υπουργός δεν ανακαλέσει» και αναφέρουν ότι «για μια ακόμη φορά» το ΣτΕ τούς «δικαιώνει».

Ζητούν δε, από τον υπουργό «να πάρει άμεσα πίσω την απόφασή του για ανάκληση των εγκρίσεων των τεχνικών μελετών» και από την εταιρεία «να προβεί άμεσα κατόπιν της ανάκλησης της απόφασης του υπουργού στην άρση της διαθεσιμότητας όλων μας και να διασφαλίσει την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας που εργάζονται σε συνεργαζόμενους εργολάβους».


σχετικα αρθρα