Δωρεάν πρόσβαση στο διαδικτυο μέσω wifi αναμένεται να εξασφαλίσει το επόμενο διάστημα για κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, ο δήμος Βόλου.

Μέσω της υπηρεσίας, αφενός οι οικονομικά αδύναμοι κάτοικοι που δεν έχουν ιδιωτικές συνδέσεις στο διαδίκτυο θα μπορούν να σερφάρουν μέσω του δωρεάν ασύρματου δικτύου, και αφετέρου οι επισκέπτες του Βόλου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ σε κεντρικά σημεία.

Στην Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον αντιδήμαρχο, Άρη Σαββάκη, για να επιλεγούν τα hot spots μέσα στον Βόλο και τη Νέα Ιωνία, όπου θα εγκατασταθούν οι κεραίες που θα διασφαλίζουν τη δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο. Θα ακολουθήσει νέα τεχνική συνάντηση για τα σημεία και στη συνέχεια θα κατατεθεί προσφορά.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος « ...δεν τίθεται θέμα ακτινοβολίας με τις συγκεκριμένες κεραίες, που θα είναι ισχύος μόλις 4 watt». Σύμφωνα με τον ίδιο, θα επιλεγούν συγκεκριμένα σημεία που να καλύπτουν μεγάλο μέρος του κέντρου του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, ενώ στόχος είναι η κάλυψη και του λιμανιού του Βόλου με δωρεάν ασύρματο δίκτυο.

Μετά την επιλογή των σημείων όπου θα εγκατασταθούν οι κεραίες για να καλύπτουν μεγάλη περιοχή με αξιόπιστες ταχύτητες, θα γίνει η επιλογή της εταιρείας με την οποία θα συνεργαστεί ο δήμος Βόλου για την ανάπτυξη του δωρεάν ασύρματου δικτύου. Το κόστος της επένδυσης εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσει τις 15.000 έως 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα εγκατασταθούν οι κεραίες και θα δημιουργηθεί κωδικός πρόσβασης που θα ανακοινωθεί για την είσοδο των χρηστών στο διαδίκτυο. «Μέσω του wifi θα έχουν όλοι τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο για να στείλουν ένα e-mail, να σερφάρουν σε ιστοσελίδες. Βεβαίως, δεν θα μπορούν να κατεβάζουν ταινίες ή τραγούδια», εξήγησε ο κ. Σαββάκης.