Ειρηνική κατάληψη πραγματοποιούν αυτή την ώρα στον πραύλιο χώρο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού καλλιτέχνες από το χώρο του επιχορηγούμενου θεάτρου. Οπως υποστηρίζουν, το υπουργείο τους χρωστάει ένα μέρος από τις περσινές επιχορηγήσεις (2009-2010) και κανένας αρμόδιος δεν τους έχει ενημερώσει σχετικά με το τι θα γίνει με τις φετινές.

Από την πλευρά του υπουργείου, η γενική γραμματέας κ. Μενδώνη δέχθηκε να συναντήσει κάποιους από τους εκπροσώπους του επιχορηγούμενου θεάτρου αλλά οι τελευταίοι αρνήθηκαν γιατί θέλουν να συναντήσουν μόνο τον υπουργό.

«Οι αποφάσεις παίρνονται από τον υπουργό και όχι από τη γενική γραμματέα του», λένε οι καλλιτέχνες.

 «Θέλουμε τουλάχιστον να νιώσουμε ότι ενδιαφέρεται κάποιος γι αυτό που κάνουμε. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που το θέατρο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής τους», ανέφερε η Ξένια Καλογεροπούλου.

  Με την κατάσταση που επικρατεί, αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας, αν κλείσουν και τα θέατρα που υπάρχουν, το κέντρο θα ερημώσει και η κατάσταση θα γίνει τραγική», είπε ο Δημήτρης Τάρλοου

 Οι καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια της κατάληψης, συνέστησαν εννιαμελή επιτροπή, η οποία ζητά να συναντηθεί με τον υπουργό και αποτελείται από τους: Λυδία Κονιόρδου, Ξένια Καλογεροπούλου, Μάγια Λυμπεροπούλου, Λευτέρη Βογιατζή, Αιμιλία Υψηλάντη, Δημήτρη Τάρλοου, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Μάνια Παπαδημητρίου και Βασίλη Πουλαντζά.

 Έπειτα από τρίωρη παραμονή τους στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, οι συγκεντρωμένοι επικοινώνησαν με το γραφείο του υπουργού, Παύλου Γερουλάνου, ζητώντας ραντεβού με τον υπουργό.

 Σύμφωνα με τους ίδιους, έδωσαν 48ωρη διορία στον υπουργό έως την Πέμπτη το μεσημέρι να συναντηθεί μαζί τους.

 Αν και σε αυτήν την πρόκληση -υποστηρίζουν- ο υπουργός κωφεύσει, η αρμόδια επιτροπή, που συνέστησαν, θα αποφασίσει για περαιτέρω κινητοποιήσεις τους, ακόμα και παρεμβάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών.

 Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που «σφύριζαν» σήμερα στην οδό Μπουμπουλίνας, ήταν η Μπέτυ Αρβανίτη, ο Σταμάτης Φασουλής, η Λυδία Κονιόρδου, η Μάγια Λυμπεροπούλου, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Λευτέρης Βογιατζής, η Αιμιλία Υψηλάντη, η Ξένια Καλογεροπούλου, ο Στάθης Λιβαθινός, ο Δημήτρης Τάρλοου, η Αννίτα Δεκαβάλα, η Γιώτα Φέστα και η Στεφανία Γουλιώτη.