Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Ανω Συχαινά Αχαϊας, κοντά στην πόλη της Πάτρας, ενώ, όπως έγινε γνωστό, στην διάρκεια της κατάσβεσής της τραυματίστηκαν ελαφρά δύο πυροσβέστες, οι οποίοι έχουν, διακομισθεί στο νοσοκομείο. 

Η πυρκαγιά βρίσκεται πολύ κοντά -μόλις δύο χιλιόμετρα- από την πόλη της Πάτρας και η ατμόσφαιρα από τους καπνούς είναι αποπνικτική, κυρίως στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, έχουν, ήδη, καεί αρκετά στρέμματα δάσους, ενώ το έργο της Πυροσβεστικής καθίσταται ακόμα πιο δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων και της δυσβατότητας της περιοχής. 

Ήδη στο σημείο έχουν σπεύσει 20 οχήματα, 40 πυροσβέστες και 23 πεζοπόροι, ενώ συντρέχουν τρεις υδροφόρες δήμων και κάνουν ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο Εricsson και τέσσερα Canadair.

Οι δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής βρέθηκε εγκλωβισμένο ανάμεσα στις φλόγες με αποτέλεσμα να κατακαεί.

Οι τραυματίες πυροσβέστες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, από εκεί στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και τελικά διακομίστηκαν στο 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών.

Στον πρώτο τραυματία ο οποίος έχει υποστεί εγκαύματα πρώτου βαθμού στο κεφάλι, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο. Ο δεύτερος πυροσβέστης που έχει τραυματιστεί στα μάτια, μεταφέρθηκε εκ νέου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο για να εξεταστεί από εξειδικευμένο οφθαλμίατρο.