Οπλισμό ικανό να τροφοδοτήσει μία... μεραρχία και αρχαία αντικείμενα έκρυβε ένας 57χρονος σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Πτολεμαΐδα. 

Η σύλληψή του έγινε την περασμένη Παρασκευή αλλά μόλις σήμερα ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συλληφθείς, που οδηγείται αύριο το μεσημέρι στον αρμόδιο εισαγγελέα Κοζάνης, είναι δικηγόρος, ενώ ως μόνιμη κατοικία δηλώνει τη Θεσσαλονίκη, αλλά φέρεται ότι διατηρεί σπίτι και στην Πτολεμαΐδα

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα όπλα και τα αρχαία βρέθηκαν σε ακατοίκητο σπίτι συγγενικού του προσώπου, το οποίο χρησιμοποιούσε για την αποθήκευσή τους.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα οπλοβομβίδες, πέντε πολεμικά τυφέκια, ένα υποπολυβόλο, δύο περίστροφα, 63 επιθετικές και αμυντικές χειροβομβίδες, άλλες 37 χειροβομβίδες άλλων τύπων, περισσότερα από 62.000 φυσίγγια, διάφορες μεταλλικές συσκευασίες με εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, 41 μεταλλικά κουτιά με πλήθος εξαρτημάτων και ανταλλακτικών στρατιωτικού υλικού, φωτοβολίδες κ.ά.

Ακόμη, κατασχέθηκαν δύο ακέραιοι πήλινοι κάνθαροι, με γραπτή διακόσμηση τύπου «Δυτικής κλιτύος», ένας ακέραιος πήλινος ερυθρόμορφος κρατήρας, δύο ακέραια πήλινα μονόμυξα λυχνάρια, ένα άωτο σκυφίδιο, δύο τμήματα μεταλλικού (μολύβδινου) αγγείου, ένα ακέραιο ασημένιο στρεπτό βραχιόλι και μία ακέραια χάλκινη οκτώσχημη πόρπη.

Οι Αστυνομικές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος και ο χρόνος απόκτησης των κατασχεθέντων, ενώ μέχρι στιγμής δεν προέκυψε σύνδεση του συλληφθέντα με κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

Το πολεμικό υλικό που κατασχέθηκε παραδόθηκε προς φύλαξη στην αρμόδια στρατιωτική Μονάδα, ενώ τα αρχαία αντικείμενα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης. Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.