«Οι πολίτες θα πρέπει να αναλογιστούν ενόψει ποια θέση διεκδικούν για τη χώρα τους μέσα στην ΕΕ» τονίζει ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος

Σε συνέντευξή του στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Λαζόπουλος τονίζει πως ο Έλληνας πολίτης οφείλει να αντιληφθεί πως στην Ελλάδα σήμερα διεξάγεται ένας «πόλεμος γενεών» και πως η νέα γενιά αγωνίζεται ν' αλλάξει τη χώρα όπου ζει, χωρίς ωστόσο να συναντά την κατανόηση που της αξίζει.

Ο δημοφιλής ηθοποιός καταφέρεται ενάντια στα κόμματα που διακυβέρνησαν την Ελλάδα, αφήνοντάς την - όπως υποστηρίζει - εκτός 21ου αιώνα και «διαλύοντας την επί 40 χρόνια». 

Στο πλαίσιο αυτό, υπερασπίζεται τη διαπραγμάτευση της απερχόμενης κυβέρνησης, εκτιμώντας πως υπήρξε η πρώτη κυβέρνηση που έδρασε «χωρίς προσυνεννόηση με τον εχθρό» - και με τον παραγωγικό ιστό της χώρας "κατεστραμμένο" δεν μπορούσε να διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στους δανειστές

Αναφερόμενος, σε όσους εναντιώνονται πολιτικά στη συμφωνία που υπογράφτηκε, σχολιάζει λέγοντας πως «πάνω σε μια μαχαιριά που δίνει ο Σόιμπλε, πάνω στο ελληνικό σώμα, δεν μπορεί να έρχεσαι εσύ και να δίνεις άλλη μια. Χρειάζονται διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες, αλλά όχι και εμφύλιος».

«Κάνω την ύστατη προσπάθειά μου να είμαι μέσα στο ευρώ, αλλά αν δεν γίνει βιώσιμο το χρέος, εάν δεν ελαφρυνθεί, δεν θα μπορέσω και να παραμείνω» προτείνει ως θέση ο κ. Λαζόπουλος.