Η Λέσβος​ εκπέμπει SOS τον τελευταίο μήνα καθώς ολόκληρο το νησί έχει κατακλυστεί από πρόσφυγες σύμφωνα με το lesvosnews.

Μόνο στο λιμάνι της πόλης αυτή την ώρα βρίσκονται περίπου 6.000 μετανάστες, ενώ οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας βρίσκονται σε απόγνωση.

Σύμφωνα με το LesvosNews.gr έρχονται από την Αθήνα δύο διμοιρίες των ΜΑΤ αφού οι αρχές ασφαλείας της Λέσβου έχουν ενημερώσει τα αρμόδια Υπουργεία ότι η κατάσταση στο νησί έχει εκτροχιαστεί.

Σύμφωνα με την Frontex πάντως περισσότεροι από 23.000 μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα δια μέσου θαλάσσης την περασμένη εβδομάδα, αριθμός σχεδόν κατά 50% μεγαλύτερος σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Frontex.

Παράλληλα, στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν εντός της ημέρας δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία από τη Μυτιλήνη, μεταφέροντας περίπου 4.230 μετανάστες.

Συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι αναχώρησε από τη Λέσβο το καταμαράν ΤΕRA JET με σημαία Κύπρου αφού παρέλαβε 1.730 μετανάστες. Αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά περίπου στις 9.30 το βράδυ.

Στο νησί βρίσκεται αυτή τη στιγμή και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Ελευθέριο Βενιζέλος που αναμένεται να αναχωρήσει εντός της ημέρας με άλλους 2.500 μετανάστες.