Την αντίθεσή της σχετικά με την παραγγελία καλοκαιρινών μπλουζών για το φυλακτικό προσωπικό των μουσείων εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων σε ανακοίνωσή της. 

Η Ένωση τονίζει πως δεν υπάρχει λόγος να παραγγελθούν τώρα οι μπλούζες καθώς η θερινή τουριστική περίοδος βρίσκεται στο τέλος.

Η ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ:

Η ΠΕΥΦΑ εκφράζει την αντίθεσή της σχετικά με την έγκριση σύμβασης για παραγγελία, ομοιόμορφης εμφάνισης που αποτελείται από 2.100 καλοκαιρινές μπλούζες για να φορεθεί από το φυλακτικό προσωπικό της ΕΦ.Α. Αθηνών και των Μουσείων της Αττικής. Η θερινή τουριστική περίοδος του 2015, πλέον βρίσκεται προς το τέλος της. 

Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραγγελθούν τώρα και να μείνουν στις αποθήκες για να φορεθούν του χρόνου. Καλό θα είναι βιαστικές ενέργειες να αποφεύγονται, ιδιαίτερα την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Προτείνουμε λοιπόν, να γίνουν όλα με άνεση χρόνου. Να συνεργαστούμε με το ΤΑΠΕ και τις όποιες υπηρεσίες χρειάζεται, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα και να διανεμηθούν στο φυλακτικό προσωπικό έγκαιρα, από την έναρξη της επόμενης θερινής περιόδου.