Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στα 14  εμπορευματοκιβώτια του πλοίου Haddad 1 που εντοπίστηκε  νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας και είχε προορισμό τη Λιβύη.

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου, εντοπίστηκαν στα εμπορευματοκιβώτια  συνολικά 4.881 καραμπίνες αστυνομικού τύπου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πόλεμο πόλης και 491.950 σφαίρες των 9mm.

Στα περισσότερα από τα κοντέινερ υπήρχαν πακέτα με τσιγάρα τα οποία από την πρώτη πληροφόρηση δεν φαίνεται να έχουν διακινηθεί νόμιμα. Τα επτά μέλη τους πληρώματος πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε προχθές στη θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας από περιπολικό του Λιμενικού, στο οποίο επέβαιναν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) και των Λιμενικών Αρχών της Κρήτης.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του την 29η Αυγούστου από την Αλεξανδρέττα (Iskenderum) της Τουρκίας και είχε δηλώσει ως τελικό προορισμό τη Μισράτα της Λιβύης.

Η έδρα της εταιρείας που ανήκει το πλοίο βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και μέχρι σήμερα δεν φέρεται να έχει σχέση και εμπλοκή με ελληνική πλοιοκτησία.


TAGS