Κορυφώνεται η ζέστη σήμερα.
 
Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Αισθητή υποχώρηση του υδραργύρου αναμένεται, στη βόρεια Ελλάδα τη Δευτέρα και στη νότια χώρα την Τρίτη.
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία θα έχουμε, αρχικά αίθριο και πολύ ζεστό καιρό με ασθενείς ανέμους. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 35 με 37 βαθμούς. Από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν μπόρες, ενώ το βράδυ θα επικρατήσουν βοριάδες, που θα ρίξουν απότομα τη θερμοκρασία.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά προβλέπεται καλοκαιρία. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 35 με 37 βαθμούς.                                                                                                                                 
Στην Πελοπόννησο περιμένουμε λιακάδα και πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ο υδράργυρος στην ανατολική Πελοπόννησο το μεσημέρι θα αγγίξει τους 39 και πιθανόν για λίγο και τους 40 βαθμούς. Στα Κύθηρα θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 4 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.
 
Στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως τους 36 βαθμούς Κελσίου.                                                                                         
 
Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, αναμένεται καλοκαιρία και πολλή ζέστη. Ο υδράργυρος στα πεδινά θα δείξει μέχρι 38 με 40 βαθμούς, όμως τη Δευτέρα θα υποχωρήσει στους 32 με 35. Στον Κορινθιακό θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, που από νωρίς το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ.
 
Στην Αττική προβλέπονται, ήλιος και άνεμοι μικρής έντασης. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 25 έως 40 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37 βαθμούς Κελσίου, αλλά το βράδυ θα φυσήξει βαρδάρης και θα δροσίσει.