Πρόταση στον δήμο για τη σφράγιση δύο καταστημάτων έκανε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, επειδή διαπιστώθηκε ότι είχαν σερβίρει αλκοόλ σε ανήλικη τουρίστρια, που τα ξημερώματα του Σαββάτου κατέληξε σε κατάσταση προχωρημένης μέθης στο νοσοκομείο.

Το νέο περιστατικό απλά αναδεικνύει ότι κάποιοι δεν βάζουν μυαλό και συνεχίζουν την ίδια τακτική και με δεδομένο ότι ήδη διανύουμε την τουριστική σεζόν το θέμα πρέπει να προβληματίσει τις αρμόδιες αρχές, αλλά κυρίως τους ίδιους τους καταστηματάρχες.

Το περιστατικό έχει ως εξής: η 16χρονη από τη Δανία, που έκανε διακοπές μαζί με τους γονείς της στο Ρέθυμνο το βράδυ του Σαββάτου βγήκε για διασκέδαση με δύο νεαρούς αλλά ενήλικες ομοεθνείς της. Στη διάρκεια της βραδιάς, κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και τελικά οι δύο ενήλικοι μετέφεραν σε κατάσταση μέθης την 16χρονη στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, από όπου ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Η νεαρή συνήλθε μετά από μερικές ώρες και κλήθηκε μαζί με τους γονείς της και τους δυο νεαρούς να καταθέσουν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας. Διαπιστώθηκε ότι είχαν επισκεφθεί δύο νυχτερινά καταστήματα, όπου επετράπη η είσοδος και η κατανάλωση αλκοόλ από τη 16χρονη.

Έτσι, οι αστυνομικές αρχές προτείνουν τις ενδεδειγμένες από τον νόμο διοικητικές κυρώσεις στα εν λόγω καταστήματα.

πηγή: Goodnet