Η στήριξη του κοινωνικού κράτους, παρά την οικονομική κρίση, καθώς και να διασφαλιστεί ένας ελάχιστος "κοινωνικός μισθός" για χαμηλόμισθους και συνταξιούχους αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο, ο ίδιος και η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα με αντιπροσωπεία του Σουηδικού Κοινοβουλίου. Κατά τη συνάντηση η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ανέπτυξε τις κεντρικές κατευθύνσεις της αναμόρφωσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και τους άξονες της μεταναστευτικής πολιτικής.

Ο κ. Κουτρουμάνης παρουσίασε τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Όπως υπογράμμισε ο Αναπληρωτής υπουργός, "στόχος της Κυβέρνησης είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και την αποτελεσματική καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής".

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για την αποφυγή της περιθωριοποίησης των νομίμων αλλοδαπών, καθώς και στην αναμόρφωση του συστήματος πρώτης υποδοχής των παράνομων μεταναστών που παραβιάζουν τα ελληνικά σύνορα. "Ρυθμίζουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μεταναστευτικό ζήτημα στην ολότητά του, τόσο στα ζητήματα ένταξης όσων μεταναστών διαβιούν ήδη στη χώρα, όσο και στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων", υπογράμμισε η κ. Νταλάρα.