Ένταση και συγκρούσεις  προκλήθηκαν και σήμερα στη Μυτιλήνη, όπου χιλιάδες μετανάστες έκαναν πορείες, ζητώντας να μεταφερθούν στην Αθήνα. 

Xιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες εγκατέλειψαν τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το λιμάνι της πόλης, όπου και ενώθηκαν με χιλιάδες άλλους που ζουν στο λιμάνι.

Οι διαμαρτυρόμενοι κετευθύνθηκαν προς το δημαρχείο και το κτίριο της Περιφέρειας, ενώ έχουν καταλάβει την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών, «κόβοντας» το νησί στα δύο. 

Ισχυρή αστυνομική δύναμη παρατάχθηκε στην είσοδο της οδού Ερμού, προκειμένου να εμποδίσει τους χιλιάδες μετανάστες να φτάσουν στην κεντρική αγορά.

Εν τω μεταξύ, από το πρωί έχουν εκδηλωθεί δεκάδες εστίες φωτιάς κατά μήκος του δρόμου, από τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ μέχρι την πόλη της Λέσβου, καθώς και στο δασικό αλσύλλιο Τσαμάκια. Πηγές της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι πρόκειται για φωτιές αντιπερισπασμού που ανάβουν μετανάστες κινούμενοι προς το λιμάνι.

Πρόσφυγες και μετανάστες ζητούν την άμεση μεταφορά τους στην Αθήνα, προκειμένου να παραμείνουν στην πρωτεύουσα ή να φύγουν για άλλες χώρες της Ευρώπης.