Επίθεση στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη εξαπέλυσε από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες της κυβέρνησης του για την κατάσταση στο μεταναστευτικό.
 
Σύμφωνα με την δήλωση του κ. Σακελλαρίδη:
 
Δεν μας εντυπωσιάζουν ούτε οι χαρακτηρισμοί του κ. Βαρβιτσιώτη ούτε τα ψέματα που με τόση ευκολία διασπείρει και μάλιστα όταν υπάρχει βίντεο με τα λεγόμενά μου. Μπορεί ο ίδιος να θεωρεί ότι στην προεκλογική περίοδο όσο περισσότερη λάσπη πετάξει τόσο το καλύτερο για το κόμμα του. Δικιά του η άποψη, δικό του το πρόβλημα.

 Αντί οι ίδιοι άνθρωποι που κυβερνούσαν τα προηγούμενα χρόνια όμως να απολογούνται στους νησιώτες επειδή παρέδωσαν το "απόλυτο μηδενικό" στο ζήτημα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών, σήμερα ζητάνε και τα ρέστα από μία κυβέρνηση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το -κατά κοινή ομολογία- δυσκολότερο ευρωπαϊκό ζήτημα. Και μάλιστα αποδίδοντας μου χαρακτηρισμούς για τους άντρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι όντως κάτω από αντίξοες συνθήκες δίνουν το καλύτερο τους εαυτό.

 Η ρητορική της Νέας Δημοκρατίας τους τελευταίους 7 μήνες για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος έρχεται σε απόλυτη αντίθεση όχι μόνο με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό αλλά και με κάθε έννοια στοιχειώδους ανθρωπισμού. Ζητούσαν από την κυβέρνηση να πετάξει την "καυτή πατάτα" στο Λιμενικό Σώμα για να αναχαιτίζει τις προσφυγικές ροές, λες και κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό.

 Αντί λοιπόν να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους νησιώτες και το Λιμενικό Σώμα και να επιδίδεται σε προεκλογική σπέκουλα, ας αναλογιστεί ο ο κ. Βαρβιτσιώτης τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησής του για τη σημερινή κατάσταση.