Αίτημα να διακοπει η δίκη της Χρυσής Αυγής και να συνεχιστεί μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, υπέβαλαν στο δικαστήριο έξι συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Όπως ανέφεραν, ο λόγος που ζήτησαν τη διακοπή είναι ότι κατέρχονται ως υποψήφιοι στην επικείμενη εκλογική διαδικασία με αποτέλεσμα «να μη μπορούν να φέρουν εις πέρας τον προκελογικό τους αγώνα».

Νωρίτερα, με την έναρξη της διαδικασίας, η εισαγγελέας έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, ζήτησε την απόρριψη της πλειοψηφίας ενστάσεων και αιτημάτων που υπέβαλαν συνήγοροι υπεράσπισης.

Η εισαγγελική λειτουργός θεώρησε ότι πολλές εκ των ενστάσεων που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι, όπως αυτές για αοριστία της κατηγορίας και περί ακυρότητας της διαδικασίας αυτόφωρης σύλληψης του Νίκου Μιχαλολιάκου, προβάλλονται «απαραδέκτως» πλέον, καθώς αφορούν ζητήματα της προδικασίας, τα οποία λύθηκαν με το παραπεμπτικο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Και στη σημερινή συνεδρίαση δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των πληρεξουσίων δικηγόρων της πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης.

Οι εντάσεις δημιουργήθηκαν, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι εκπρόσωποι των κατηγορουμένων -κυρίως του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου- αντέδρασαν στα όσα ανέφερε η πολιτική αγωγή, υποστηρίζοντας πως δεν παρίσταται και δεν μπορεί να τοποθετηθεί για ζητήματα που αφορούν τα ηγετική στελέχη της Χρυσής Αυγής, που δικάζονται μόνο για εγκληματική οργάνωση.