Στο άνοιγμα ενός ουσιαστικού διαλόγου σε σχέση με τις προκλήσεις που παρουσιάζονται για τη χώρα μας, καθώς και στην ανάδειξη των πιο πρόσφατων εξελίξεων που σχετίζονται με την ενσωμάτωση και επιτυχή εφαρμογή στην Ελλάδα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών, στοχεύει το 1st Athens Digital Payments Summit, το πρώτο συνέδριο αναφορικά με τις ψηφιακές πληρωμές στην Ελλάδα.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, στο Cotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών. Το 1st Athens Digital Payments Summit διοργανώνεται από την International Telecommunication Union–ITU, το TEE, και την ΕΜηΠΕΕ.

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού, Ναυτιλίας και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το στηρίζουν οι ΣΕΚΕΕ, ΣΕΠΕ, GRECA και ELTRUN.

Το συνέδριο θα κινηθεί γύρω από τέσσερις κεντρικούς πυλώνες, οι οποίοι και διαμορφώνουν τις συνθήκες ανάπτυξης των ηλεκτρονικών πληρωμών. Λιανεμπόριο, τραπεζικός κλάδος, ψηφιακό–τεχνολογικό οικοσύστημα και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, συνιστούν μέσα από τις τοποθετήσεις διακεκριμένων ομιλητών το έδαφος για την ανάπτυξη ενός γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου.