Συνελήφθησαν χθες, στην Αττική, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, 43χρονος ηλεκτρολόγος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση, άμεση συνέργεια σε κλοπή και απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς και 36χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ο 43χρονος συνελήφθη την ώρα που με εξειδικευμένο εξοπλισμό, παρενέβαινε στο μετρητή της Δ.Ε.Η, σε οικία ιδιοκτησίας του 36χρονου. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς ηλεκτρολόγος μετέβαινε σε διάφορα καταστήματα και οικίες στην Αττική, κατόπιν συνεννοήσεως με τους ιδιοκτήτες τους, όπου προέβαινε, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε τροποποίηση της συνδεσμολογίας των μετρητών της ΔΕΗ, έτσι ώστε η αναγραφόμενη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας να είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με την πραγματική.

Μάλιστα, ο 43χρονος για να δικαιολογεί την παρουσία του, φορούσε μπλουζάκι με διακριτικά της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε, ενώ χρησιμοποιούσε εξειδικευμένα εργαλεία, όπως μολυβδοσφραγίδες, εντυπώματα, καθώς και πλήθος μητρών και κεφαλών για σφράγιση κελυφών, τα οποία είναι κατασκευασμένα για να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αρμόδιους υπαλλήλους της ΔΕΗ. Ως προς τον τρόπο δράσης του, έκανε τις παρεμβάσεις ανά τετράμηνο, λίγο πριν και μετά την καταμέτρηση, για να μην γίνεται αντιληπτή η παρέμβαση στον μετρητή από την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Για κάθε παρέμβαση η αμοιβή του ήταν πενήντα ευρώ στους οικιακούς καταναλωτές και εκατό ευρώ στους επαγγελματικούς καταναλωτές.
TAGS