Πρόκειται για έναν 29χρονο Βούλγαρο, ο οποίος και παλιότερα διέμενε στην περιοχή των Λιβανάτες, στη Φθιώτιδα, όμως μετά τις ληστείες και μια ακόμη απόπειρα ληστείας, είχε εξαφανιστεί.

Τον Φεβρουάριο του 2013 οι δυο ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, σε Τραγάνα και Μώλο, είχαν συγκλονίσει τη Φθιώτιδα. Οι δράστες χτύπησαν και στη συνέχεια έδεσαν και φίμωσαν τα θύματά τους. Η μια γυναίκα είχε πεθάνει από ασφυξία και η άλλη από δυνατό χτύπημα στο κεφάλι. 

Λίγο αργότερα έγινε απόπειρα ληστείας στις Λιβανάτες όμως την τελευταία στιγμή το υποψήφιο θύμα άκουσε θόρυβο στο μπαλκόνι και κάλεσε σε βοήθεια, με αποτέλεσμα ο ληστής να τραπεί σε φυγή, εγκαταλείποντας την προσπάθεια.

Τότε οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν ταυτοποιήσει τον 29χρονο Βούλγαρο και στις τρεις περιπτώσεις, ωστόσο ο ίδιος πρόλαβε και εξαφανίστηκε.

Μετά από δυο χρόνια άγνωστο γιατί ο 29χρονος δολοφόνος επέστρεψε στις Λιβανάτες. Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αταλάντης τον εντόπισαν χθες το απόγευμα και του πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με το ένταλμα του ανακριτή, που εκκρεμούσε σε βάρος του, διατασσόταν η σύλληψη του 29χρονου για «ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, κατά συρροή και κατά συναυτουργία, πράξεις που έλαβαν χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου του έτους 2013, σε βάρος δύο (2) ηλικιωμένων γυναικών στις οικίες τους, στις περιοχές της Τραγάνας και του Μώλου Φθιώτιδας αντίστοιχα».

Ο 29χρονος Βούλγαρος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικοί τώρα προσπαθούν να μάθουν αν υπήρχαν συνεργοί στις ληστείες με τους φόνους των δυο γυναικών.