current views are: 3

14 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση06:56

Φαρμακονήσι: Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους- Τραγικές φιγούρες οι διασωθέντες

Με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού και ένα πλωτό συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι έρευνες στο Φαρμακονήσι για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά την ανατροπή ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους με μετανάστες που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 άτομα.

Δημοσίευση 06:56’
αρθρο-newpost

Με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού και ένα πλωτό συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι έρευνες στο Φαρμακονήσι για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά την ανατροπή ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους με μετανάστες που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 άτομα.

Με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού και ένα πλωτό συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι έρευνες στο Φαρμακονήσι για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά την ανατροπή ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους με μετανάστες που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 άτομα, μεταξύ των οποίων 4 βρέφη, 11 μικρά παιδιά, δέκα γυναίκες και 9 άντρες.

Από το ναυάγιο, διασώθηκαν 99 άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, η οποία είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο και δεν είχε συμπεριληφθεί στη τελική καταμέτρηση.

‘Ανδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα νέα έρευνα στα αμπάρια του ανατραπέντος ξύλινου πλοίου προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι.

Οι διασωθέντες μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Λέρο, ενώ οι σοροί των θυμάτων θα μεταφερθούν στη Ρόδο με κανονιοφόρο του πολεμικού ναυτικού. Έως τώρα δεν έχει διευκρινισθεί πόσα άτομα βρίσκονταν πάνω στο σκάφος, ούτε αν υπήρχαν δουλέμποροι σε αυτό που το εγκατέλειψαν.

Η προανακριτική διαδικασία αναμένεται να φωτίσει τις αιτίες του δυστυχήματος.  

Υπενθυμίζεται ότι στο Φαρμακονήσι αναμένεται να μεταβεί σήμερα ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, ενώ στο πλοίο ανοιχτής και στις έρευνες στη θαλάσια περιοχή προΐσταται ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο Β υπαρχηγός του σώματος Νικόλαος Πατρινός.

Οι τραγικές φιγούρες στο νοσοκομείο της Λέρου

Στο νοσοκομείο της Λέρου θρήνος και οδυρμός. Μια κοπέλα έψαχνε τον αρραβωνιαστικό της, ένας πατέρας πενθούσε για τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του, μια μητέρα έψαχνε τα δικά της παιδιά, όπως αναφέρει το «Έθνος». Τραγική η φιγούρα ενός πατέρα από την πόλη Χομς της Συρίας που, πήρε το παιδί του για να γλιτώσει από τον πόλεμο και το έχασε στο νερό… Ακόμη και οι λιμενικοί στο χθεσινό ναυάγιο αντίκρισαν εικόνες που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Όπως το βρέφος, ενός μήνα περίπου, που κατάφεραν να σώσουν τελευταία στιγμή από το θάνατο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν το ανέσυραν από τη θάλασσα ήταν σχεδόν παγωμένο, το τύλιξαν σε μια κουβέρτα και προσπάθησαν να το κρατήσουν ζεστό κοντά σε ένα αερόθερμο μέσα στο σκάφος. Το μωρό, που κατάγεται από τη Συρία, επανήλθε και τελικά σώθηκε.


σχετικα αρθρα