Συνελήφθη, στα Νέα Στύρα Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Στύρων, 55χρονος για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων και οπλοκατοχή.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, η οποία αφορά σε παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά από τη διερεύνηση της υπόθεσης για παράνομες αρχαιολογικές έρευνες, με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων στην περιοχή Στύρων Ευβοίας και κατοχή αρχαίων αντικείμενων, τα οποία στη συνέχεια διέθετε προς πώληση, εντοπίστηκε ο 55χρονος και συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, στην Εύβοια, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

-Τρία χάλκινα αρχαία νομίσματα, οξειδωμένα, πιθανόν ρωμαϊκής εποχής,

-Τρία λίθινα ατρακτοειδή αντικείμενα, πιθανόν βλήματα σφενδόνης.

-Τρία χάλκινα «κουδουνάκια».

-Eνα λίθινο κομμάτι με «αυτί», πιθανόν προερχόμενο από αγγείο.

-Eνα πολυγωνικό αδιάγνωστο αντικείμενo.

-Eνα λίθινο πυραμοειδές υφαντικό βάρος (αγνύθα)

-Eνα πήλινο αρχαίο υφαντικό βάρος (αγνύθα).

Για τα προαναφερθέντα, αρμόδιος αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χαλκίδας, αποφάνθηκε ότι πρόκειται για κινητά μνημεία που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και πιθανόν προέρχονται από αρχαίο οικισμό ή αρχαία οχυρωμένη θέση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, ο οποίος τον παρέπεμψε στην ανακρίτρια Χαλκίδας.