ΕΛΛΑΔΑ

Στα Σκόπια η... Φλώρινα, στον κόσμο του το ΥΠΕΞ!

Δημοσίευση 25 Μαΐου 2011, 14:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στα Σκόπια η... Φλώρινα, στον κόσμο του το ΥΠΕΞ!
Facebook Twitter Whatsapp
Η αδιαφορία και η άγνοια που χαρακτήριζει τους ιθύνοντες του υπουργείου Εξωτερικών δεν έχει όρια. Οι προκλήσεις από τους Σκοπιανούς είναι συνεχείς, με αποκορύφωμα την σημαία των Σκοπίων να... συνοδεύει την Φλώρινα, σε παγκόσμια ισοστελίδα πρόγνωσης καιρού, το weather-forecast.com!
Η αδιαφορία και η άγνοια που χαρακτήριζει τους ιθύνοντες του υπουργείου Εξωτερικών δεν έχει όρια. Οι προκλήσεις από τους Σκοπιανούς είναι συνεχείς, με αποκορύφωμα την σημαία των Σκοπίων να... συνοδεύει την Φλώρινα, σε παγκόσμια ισοστελίδα πρόγνωσης καιρού, το weather-forecast.com! Συγκεκριμένα, αν ένας χρήστης επισκεφτεί την Βρετανικής ιδιοκτησίας ιστοσελίδα για να ενημερωθεί για τις καιρικές συνθήκες και στην αναζήτηση ψάξει την πρόγνωση του καιρού για την περιοχή της Φλώρινας, εύκολα θα διαπιστώσει ότι η Φλώρινα βρίσκεται στα Σκόπια! Δίπλα στην πόλη εμφανίζεται απροκάλυπτα η σημαία των Σκοπίων και όχι της Ελλάδας, δίνοντας έτσι στους χρήστες από όλο τον κόσμο την ψευδή αίσθηση ότι η Φλώρινα ανήκει στα... Σκόπια.

Σημειώνουμε ότι η τουριστική περίοδος έχει αρχίσει και ενώ η χώρα μας προσμένει κύμα τουριστών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη ώστε να «ανασάνουν» οικονομικά οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις που αιμοραγγούν τα τελευταία δύο χρόνια, οι υποψήφιοι ξένοι επισκέπτες βομβαρδίζονται με τηλεοπτικές διαφημίσεις για τη γειτονική χώρα, οι οποίες έχουν έντονο το στοιχείο της καπηλείας!

Το κανάλι Eurosport, το οποίο εκπέμπει και στη χώρα μας με έλληνες συντελεστές, φιλοξενεί στα διαλλείματα του παγκοσμίου ενδιαφέροντος και υψηλής θεαματικότητας τουρνουά τένις Rolland Garos που βρίσκεται σε εξέλιξη, διαφημιστικά σποτάκια των Σκοπίων, τα οποία όμως παρουσιάζονται ως «Μακεδονία», ενώ στα εν λόγω βίντεο γίνονται αναφορές και στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Φαίνεται ότι η τουριστική πολιτική που ακολουθούν οι γείτονές μας είναι ιδιαίτερα επιθετική εν όψει καλοκαιριού με το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών να σφυρίζει μάλλον αδιάφορα...

Το macedonia-timeless.com είναι η ιστοσελίδα τουριστικής προβολής των Σκοπίων που φυσικά φιλοξενεί τα διαφημιστικά σποτάκια- που προβάλλονται και στο Εurosport και πιθανώς και και σε πολλά άλλα μέσα, πάντα με την ονομασία Μακεδονία.

Αν δεν ζουν τον... μύθο τους (ή τον ύπνο τους) στο ΥΠΕΞ, μήπως -λέμε μήπως- ο κ. Δρούτσας να αφήσει για λίγο τη σύγκρουση με τους διπλωμάτες και να ενημερώσει ως αρμόδιος υπουργός τον κ. Γερουλάνο, ώστε να αντιμετωπίσουν το ζήτημα; 
Πηγή: newpost/taxalia