Καταβολή έγκαιρα του εκλογικού επιδόματος στους δημοτικούς υπαλλήλους, ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Αντώνη Μανιτάκη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, σε συνάντηση που είχαν χθες.

Στη συνάντηση που ήταν παρόντες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Πουλάκης κ.α , ετέθησαν και άλλα επείγοντα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θέματα που παραμένουν εκκρεμή.

 Όπως τα οφειλόμενα από τον προϋπολογισμό του 2015, τα οποία σύμφωνα με την ΚΕΔΕ , ξεπερνούν μέχρι στιγμής τα 260 εκ. ευρώ, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους ήδη βεβαρημένους προϋπολογισμούς τους, καθώς και το θέμα της κατάργησης του φόρου ζύθου, μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου, αποστερώντας έτσι ένα σταθερό έσοδο για τα ταμεία των δήμων.

Επίσης, η ΚΕΔΕ ευχαρίστησε τον κ. Μανιτάκη, για την άρση της αναστολής, λόγω των επικείμενων εκλογών, των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού σε συγκεκριμένες και επείγουσες για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών κατηγορίες. Ενώ ζήτησε να επισπεύσει το υπουργείο τις σχετικές διαδικασίες για να μπορέσουν οι δήμοι να προχωρήσουν στην υπογραφή συμβάσεων με το προσωπικό αυτό.