current views are: 4

15 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση11:57

Ανέλαβε αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Ευάγγελος Αποστολάκης (φωτό)

Αλλαγή φρουράς έγινε στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. 

Δημοσίευση 11:57’
αρθρο-newpost

Αλλαγή φρουράς έγινε στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. 

Αλλαγή φρουράς έγινε στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης

Μετά από τέσσερα χρόνια στην ηγεσία του ΓΕΕΘΑ και 41 χρόνια υπηρεσίας στον ελληνικό στρατό, ο Μιχαήλ Κωσταράκος αποχωρεί για να ξεκινήσει «μία δεύτερη πορεία στην Ευρώπη» και αναλαμβάνει τα καθήκοντα του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ από την 6η Νοεμβρίου.

«Φύλαξα, με τη βοήθεια των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα 131.957 τ.χλμ και τα 28.753 τχλμ νησιά βραχονησίδες, χωρίς να χαθεί ούτε μία σπιθαμή γης», ανέφερε στην ομιλία του ο απελθών αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ έπλεξε το εγκώμιο του κ. Κωσταράκου, λέγοντας ότι παραλαμβάνει αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις με άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό σε ένα περιβάλλον αστάθειας, που απαιτεί ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίσης, ο κ. Αποστολάκης διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση της διακλαδικότητας, ώστε η χώρα μας να διατηρηθεί πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και την ανατολική Μεσόγειο.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών δώρων στον απελθόντα αρχηγό ΓΕΕΘΑ από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ δώρα επέδωσαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.


σχετικα αρθρα