Διευκρινίσεις δίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμη σχόλια γύρω από την κατάθεση Ερβέ Φαλτσιάνι.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η έρευνα είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο και ότι θα απαιτηθούν περισσότερες ανακριτικές ενέργειες, ενώ η Εισαγγελία διαψεύδει ότι ανακοίνωσε ονόματα των υπο διευρεύνηση προσώπων για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι θωρακισμένη από το Σύνταγμα με εχέγγυα ανεξαρτησίας και θα συνεχίσει να επιτελεία το καθήκον της ανεξαρτήτως κυβέρνησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

Η κατάθεση του μάρτυρα ελήφθη στα πλαίσια προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται από το μήνα Αύγουστο μετά τη διαβίβαση από το υπουργείο Δικαιοσύνης φακέλου που αφορά σε κύκλωμα που μεσολαβούσε για ξέπλυμα χρήματος. Της λήψεως της ως άνω κατάθεσεης προηγήθηκαν άλλες ανακριτικές ενέργειες. Η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και θα απαιτηθούν περαιτέρω ανακριτικές ενέργειες προκειμένου να διαλευκανθεί. Η Εισαγγελία ουδέποτε ανακοίνωσε ονόματα των υπό διερεύνηση προσώπων και η όποια αναφορά στην παρούσα φάση στερείτε νομικής βάσης. Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι θεωρκισμένη από το Σύνταγμα με εχέγγυα ανεξαρτησίας και θα συνεχίσει να επιτελεί το καθήκον της ανεξαρτήτως κυβέρνησης.